Κορωνοϊός: 29 νέα κρούσματα στον Προμαχώνα

Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η ευρεία τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθπουργό για το σχέδιο ελέγχου στις πύλες εισόδου της χώρας, πληροφορίες κάνουν λόγο για πολλά νέα κρούσματα και σήμερα. Συγκεκριμένα 29 νέα κρούσματα του Covid-19 φέρεται να έχουν επιβεβαιωθεί στον Προμαχώνα, γεγονός που εντείνει την ανησυχία για τις εισαγόμενες περιπτώσεις και ενισχύει τα σενάρια για λήψη νέων μέτρων, όπως το να γίνονται τεστ σε όλους όσοι εισέρχονται στη χώρα.

Να θυμίσουμε ότι χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 50 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην χώρα, με τα 24 εξ αυτών να έχουν εντοπιστεί κατά τους ελέγχους, που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας.

Αναφερόμενος στα εισαγόμενα κρούσματα, κατά την χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αναγνώρισε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στα χερσαία σύνορα, αλλά χαρακτήρισε την κατάσταση «ήπια και ελεγχόμενη» προσθέτοντας πως η κυβέρνηση παρακολουθεί τα επιδημιολογικά δεδομένα και είναι έτοιμη να αναπροσαρμόσει τις αποφάσεις της.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση έχει αναδιατάξει τα δειγματοληπτικά τεστ για τον κορωνοϊό δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην πύλη εισόδου του Προμαχώνα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.