Κορωνοϊός: Η εντατικοποίηση των ελέγχων στο τραπέζι του Μαξίμου – Στον ορίζοντα το ενδεχόμενο νέων μέτρων

Εν μέσω εισηγήσεων από τους ειδικούς για λήψη πρόσθετων μέτρων με στόχο να μπει «φρένο» στην ανοδική πορεία των κρουσμάτων κορωνοϊού, συγκαλείται στις 16.30 σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Όπως ανακοινώθηκε από το Μαξίμου, επί τάπητος θα τεθούν η εντατικοποίηση των ελέγχων και την εφαρμογή των υφιστάμενων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Όπως γράφει σήμερα η «Ν», οι ειδικοί λοιμωξιολόγοι έχουν εισηγηθεί προς την κυβέρνηση τη λήψη νέων μέτρων, όπως υποχρεωτική χρήση μάσκας γενικευμένα πλέον σε όλη την αγορά, καθώς και εντατικότερους ελέγχους.

Στη σύσκεψη θα μετάσχουν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Μιχαήλ Καραμαλάκης, κι ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Θεόδωρος Κλιάρης.

Οι υγειονομικές αρχές βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης επαγρύπνησης παρακολουθώντας στενά την εξέλιξη της επιδημιολογικής καμπύλης, μετά την αύξηση των κρουσμάτων που ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ, τη διασπορά του ιού σε διάφορες περιοχές της χώρας, ακόμη και σε νησιά, αλλά και τον εντοπισμό νέων εισαγόμενων κρουσμάτων.

Ειδικότερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες ότι επιβεβαιώθηκαν ακόμη 58 κρούσματα κορωνοϊού και, όπως έγινε γνωστό, τα 28 από αυτά εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας. Έξι ήταν τα εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο, ενώ οκτώ εντοπίστηκαν στην Π.Ε. Αττικής, επτά στη Θεσσαλονίκη, τρία στη Λέσβο, δύο στη Ξάνθη, ένα στην Ημαθία, ένα στην Κοζάνη, ένα στην Άρτα και ένα στη Χαλκιδική.

Υπενθυμίζεται πως σε ισχύ τέθηκαν σήμερα οι περιορισμοί εισόδου στον Προμαχώνα Σερρών, στα σύνορα με τη Βουλγαρία, (δεν αφορούν τους Έλληνες πολίτες), ενώ η Ελλάδα άνοιξε σήμερα τις πύλες των αεροδρομίων της για απευθείας πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.