Κορωνοϊός: Πόσο θα βοηθήσει η απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα

Σε συναγερμό λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού βρίσκεται η χώρα μας. Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ζητώντας στους πολίτες να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί και να τηρούν πιστά τα μέτρα που στόχο έχουν τη μείωση της διασποράς της φονικής πανδημίας. Στο τραπέζι φέρεται να βρίσκεται και το ενδεχόμενο λήψεις νέων περιορισμών όπως συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη.

Για το «κόκκινο καμπανάκι» που όπως είπε χτυπά ηχηρά σε αρκετές γεωγραφικές περιοχές της χώρας μας μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Τετάρτης (21/10) ο καθηγητής επιδημιολογίας και προληπτικής Ιατρικής στο Εργαστήριο Υγιεινής Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Δημήτρης Παρασκευής.

«Συμβουλεύουμε τον πληθυσμό να διασκεδάζει με ασφάλεια για να διατηρήσουμε το επίπεδο της ελευθερίας που έχουμε αυτή την περίοδο» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν θα βοηθήσουμε ως μέτρο η απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τα μεσάνυχτα δήλωσε «το ζητούμενο είναι να αντιμετωπίσουμε στοχευμένα τις εστίες διασποράς».

«Κάθε πληθυσμός και κάθε περιοχή ή κάθε χώρα έχει τα δικά της χαρακτηριστικά. Ακόμη και στη δική μας χώρα άλλα χαρακτηριστικά έχει ο πληθυσμός στην περιφέρεια ή στην Αττική. Θα πρέπει κάθε φορά να δούμε ποιες είναι οι εστίες διασποράς ώστε να στοχεύσουμε τα μέτρα και τις παρεμβάσεις εκεί που χρειάζεται» ανέφερε και εξήγησε:

«Περισσότερο για τα μέτρα έχουν πειστεί τα άτομα μεγάλης ηλικίας, οι νέοι χωρίς να τους κατηγορούμε, συμπεριφέρονται διαφορετικά. Πρέπει να τους πείσουμε αλλά και να τους δώσουμε αποτελεσματικές λύσεις. Η διασκέδαση με ασφάλεια θα βοηθήσει».

Εστιάζοντας στο πείραμα που γίνεται στο Λονδίνο και αφορά την εθελούσια μόλυνση από κορονοϊό ομάδας εθελοντών με στόχο να βρεθεί γρηγορότερα το εμβόλιο για τον ιό ο Δημήτρης Παρασκευής σημείωσε: «Πρόκειται για μία μελέτη προληπτικής παρέμβασης η οποία ακολουθεί όλους τους κώδικες βιοηθικής όπως κάθε μελέτη. Ο λόγος που έχουν επιλεχθεί 90 άτομα νεαρής ηλικίας και υγιή είναι ο κίνδυνος να είναι εξαιρετικά χαμηλός. Προηγούμενος τα συγκεκριμένα άτομα θα εμβολιαστούν με ένα εμβόλιο το οποίο γνωρίζουμε πως έχει συγκεκριμένη αποτελεσματικότητα. Το πλεονέκτημα είναι πως θα έχουμε αποτελέσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα και πως ο κίνδυνος είναι εξαιρετικά χαμηλός».

YouTube player
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.