Κορωνοϊός: Στους 51 οι νεκροί στην Ελλάδα- Απεβίωσε 51χρονος στην Καστοριά

Στους 51 ανέβηκε ο αριθμός των θυμάτων του κορωνοϊού, καθώς ένας 51χρονος από την Καστοριά, άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο 51χρονος που κατάγεται από την Καστοριά, σύμφωνα με το Mega, ήταν γυμναστής και άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ της Τετάρτης, ενώ είχε υποκείμενα νοσήματα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του καναλιού, ο άτυχος άνδρας, πατέρας τεσσάρων παιδιών, είχε διακομισθεί πριν από περίπου δύο εβδομάδες στο Νοσοκομείο Παπανικολάου στην Θεσσαλονίκη.

Τις τελευταίες ημέρες η κατάσταση της υγείας επιδεινώθηκε, χρειάστηκε να διασωληνωθεί και τελικά κατέληξε αργά το βράδυ της Τετάρτης. Με τον θάνατο αυτό ο αριθμός των θυμάτων έφτασε τους 51 στην χώρα, καθώς χθες ο Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε την απώλεια ενός ακόμη πολίτη.

81 νέα κρούσματα, 90 σε ΜΕΘ
Μετά τον τελευταίο απολογισμό, βρέθηκαν 81 επιπλέον κρούσματα, φτάνοντας τα 1.375 πλέον. Σε αυτά δεν υπολογίζονται τα κρούσματα που έχουν ανιχνευτεί σε πλήρωμα κρουαζιερόπλοιου που βρίσκεται στον Πειραιά, το οποίο έχει 380 επιβάτες συνολικά. Ηδη όσοι βρίσκονται στο πλοίο έχουν δώσει δείγματα και αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Με τα 81 χθεσινά κρούσματα, ο συνολικός αριθμός φτάνει τα 1.415.

Οπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας χθες, 90 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, με την μέση ηλικία τους είναι τα 66 έτη. Από τους 90, οι 14 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Επίσης, το 57% έχει υποκείμενο νόσημα, ενώ 6 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Από το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων νοσηλεύεται το 20% με 25%, όπως τόνισε στους δημοσιογράφους ο κ. Τσιόδρας, αριθμός δηλαδή που αντιστοιχεί δηλαδή σε περίπου 300 ασθενείς.

Τέλος, όσον αφορά τους θανάτους, η μέση ηλικία ήταν τα 72 έτη με 39 άνδρες και 12 γυναίκες. Το 94% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και μεγάλη ηλικία. Έχουν διενεργηθεί έως σήμερα 17.350 εργαστηριακά τεστ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.