Κώστας Αρβανίτης: Υπάρχει ένα καρτέλ στον χώρο του ραδιοφώνου

Με πρόγραμμα που δεν σταματά, το “Ραδιόφωνο 24/7” στους 88,6 είναι ένα ραδιόφωνο ζωντανό, ένα ραδιόφωνο “χειροποίητο”, όπως το αποκαλούν.

Ενημερωτικό, με καθημερινή ειδησεογραφία, πολυθεματικό, που εντάσσει στις ειδήσεις και την ψυχαγωγία και τον πολιτισμό. Ρεπορτάζ, αποστολές, πολιτικές συζητήσεις, πρόζα, αθλητισμό αλλά και μουσικούς παραγωγούς, θέατρο και εικαστικά…

«Διαφωνώ με το κομμάτι που ομαδοποιεί τα ραδιόφωνα και τα κάνει “θεματικά”. Το ραδιόφωνο είναι όπως η ζωή και περιλαμβάνει τα πάντα» σημείωσε ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης, που έχει αναλάβει τη διεύθυνση του “Ραδιοφώνου 24/7”, μιλώντας στο Tvxs.gr για το νέο εγχείρημα αλλά και για το ζήτημα με τις μετρήσεις των ραδιοφωνικών σταθμών και τις τρέχουσες εξελίξεις στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

Γιατί ονομάζεται “χειροποίητο” το “Ραδιόφωνο 24/7”;

Αρχικά το δικό μας ραδιόφωνο δεν έχει έτοιμες playlists. Οι άνθρωποι ασχολούνται πολύ με το μέσο, γράφουν πρόζες, επιστρέφουν στο κείμενο και αναζητούν τις μουσικές. Δεν υπάρχει απλά ένας υπολογιστής που παίζει. Εδώ έρχονται άνθρωποι από όλους τους χώρους και δεν αναλωνόμαστε μόνο στην επικοινωνία μιας τηλεφωνικής γραμμής. Για μας το χειροποίητο είναι ουσιαστικά το ανθρώπινο, το προσιτό που έχει αγγίγματα.

Πού επικεντρώνεται περισσότερο το πρόγραμμα (ειδησιογραφία, ενημέρωση, αθλητισμός) και ποια η διαφορετικότητα σε έναν χώρο που καλύπτει μια ευρεία γκάμα αισθητικής και μουσικής;

Το πρόγραμμα τα έχει όλα. Εγώ διαφωνώ με το κομμάτι που ομαδοποιεί τα ραδιόφωνα και τα κάνει «θεματικά». Το ραδιόφωνο είναι όπως η ζωή και περιλαμβάνει τα πάντα. Από πότε ο πολιτισμός για παράδειγμα δεν είναι θέμα της πολιτικής ζωής; Είμαστε ένα ενημερωτικό ραδιόφωνο με όλη τη σημασία της λέξης και δε χρειάζεται να γίνονται διαχωρισμοί. Αυτό από μόνο του κάνει μια διαφορά και έχουν πρόβλημα ακόμα και οι διαφημιστές για το πού θα το κατατάξουν.

Αυτό φυσικά υπήρχε και είναι το κλασικό ραδιόφωνο που οι παλιότερες γενιές το έζησαν σαν γενική αισθητική με το παλιό δεύτερο πρόγραμμα, με τα πρώτα βήματα της μη κρατικής ραδιοφωνίας, όπως τον Αθήνα 9,84 και το κανάλι 15. Μετά μπήκαμε σε μια βίαιη ιστορία τηλεφωνικού ραδιοφώνου και του ραδιοφώνου της καταγγελίας, αλλά νομίζω ότι έχει κλείσει αυτός ο κύκλος. Η διαφορά μας και αυτό που θέλαμε να κάνουμε είναι ξεφύγουμε από το «έτοιμο». Δε θέλουμε να παίζουμε έτοιμες μουσικές ή πρόζες που πολλές φορές είναι άσχετες με το τραγούδι, όπως συμβαίνει στα άλλα ραδιόφωνα. Οι περισσότεροι επίσης δημιουργούν ένα site για το ραδιόφωνο. Εμείς όμως κάναμε το αντίθετο.

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.