Κουμουτσάκος: Απαράδεκτες και προκλητικές οι δηλώσεις Γιλντιρίμ

Προκλητικές και απαράδεκτες χαρακτηρίζει η ΝΔ τις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Γιλντιρίμ με τον τομεάρχη εξωτερικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργο Κουμουτσάκο να τονίζει ότι «οι δηλώσεις Γιλντιρίμ δυστυχώς επιβεβαιώνουν ότι λόγω της ελλειμματικής προετοιμασίας της κυβέρνησης, η επίσκεψη Ερντογάν ότι μόνο δεν βελτίωσε, αλλά τραυμάτισε τις ελληνοτουρκικές σχέσεις».

Όπως σημειώνει ο κ. Κουμουτσάκος «μόλις 4 ημέρες μετά την επίσημη επίσκεψη του Προέδρου Ερντογάν στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Γιλντιρίμ κάνει προκλητικές δηλώσεις για “γκρίζες ζώνες”, αμφισβητώντας ευθέως την ελληνική κυριαρχία σε πολλά νησιά, νησίδες και βραχονησίδες στο Αιγαίο» συμπληρώνοντας χαρακτηριστικά ότι «οι δηλώσεις αυτές αντιβαίνουν το Διεθνές Δίκαιο και τις Διεθνείς Συνθήκες, αμφισβητούν ευθέως τόσο τη Συνθήκη της Λωζάνης όσο και εκείνη των Παρισίων του 1947. Είναι γι’ αυτό προκλητικές και απαράδεκτες».

Άμεση Ευρωπαϊκή αντίδραση ζήτησε με ερώτησή της στην Κομισιόν και η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ κάνοντας και αυτή με τη σειρά της λόγο για τουρκικές προκλητικές δηλώσεις
Η κα Βόζεμπεργκ ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αξιολογήσει και να αντιδράσει άμεσα στην τουρκική προκλητικότητα που αμφισβητεί την εδαφική ακεραιότητα κράτους-μέλους της ΕΕ, αγνοεί τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και υπονομεύει τις σχέσεις καλής γειτονίας Ελλάδας-Τουρκίας.

ΠΗΓΗ news247.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.