Κουτσούμπας: Απαράδεκτη η κατάσταση με τις εγγραφές στα νηπιαγωγεία

Για απαράδεκτη κατάσταση με τις εγγραφές στα νηπιαγωγεία κάνει λόγο ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, κατηγορώντας την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι υποβαθμίζει τη δημόσια εκπαίδευση, στρώνοντας το έδαφος στην ιδιωτική εκπαίδευση, ακόμα και για τα νηπιαγωγεία.

«Καθημερινά ενημερωνόμαστε για εκατοντάδες περιπτώσεις παιδιών, τεσσάρων και πέντε ετών, που οι οικογένειές τους δεν ξέρουν ακόμα σε ποιο νηπιαγωγείο θα πάνε. Ακόμα χειρότερα, πολλά παιδιά θα αναγκαστούν να γραφτούν σε νηπιαγωγεία, μακριά από την περιοχή τους» τονίζει ο κ. Κουτσούμπας, δηλώνοντας ότι πρόκειται για μια επικίνδυνη εξέλιξη, ψυχοφθόρα και αντιπαιδαγωγική.

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει μεγάλη ευθύνη» προσθέτει, «που ενώ ψήφισε το μέτρο για την υποχρεωτικότητα της προσχολικής αγωγής, δεν προέβλεψε καμία επιπλέον χρηματοδότηση, ούτε πήρε κανένα μέτρο για τη δημιουργία κτιριακών υποδομών, για πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού».

Χαρακτηρίζοντας κατάπτυστη πρόσφατη απόφαση για τοποθέτηση προκάτ για νήπια και προνήπια ακόμα και σε χώρους Γυμνασίων και Λυκείων, σημειώνει ότι «έτσι υποβαθμίζει τη δημόσια εκπαίδευση, στρώνει το έδαφος για στροφή στην ιδιωτική εκπαίδευση ακόμα και για τα νηπιαγωγεία».

Και καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Κουτσούμπας: «Η κατάσταση δεν πάει άλλο! Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας στηρίζει τα αιτήματα των οργανώσεων των γονέων, των εκπαιδευτικών, των γυναικών για άμεσο πρόγραμμα ίδρυσης και ανέγερσης νέων σύγχρονων νηπιαγωγείων και για μαζικούς διορισμούς μόνιμων νηπιαγωγών».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.