Κουμουτσάκος: Πρόταση στην Ε.Ε. για τους διακινητές προσφύγων-μεταναστών

Πλήρη πρόταση στην Ε.Ε., τόσο για θέματα κοινού ευρωπαϊκού μηχανισμού επιστροφών όσο και για σύστημα κινήτρων σε τρίτες χώρες που θα δίδονται ανάλογα με το βαθμό συνεργασίας τους με την Ένωση έχει καταθέσει η Ελλάδα, σύμφωνα με τον υπουργό αρμόδιο για τη Μεταναστευτική Πολιτική Γ. Κουμουτσάκο.

Οι προτάσεις, πρόσθεσε, ενισχύουν τις θέσεις της χώρας μας εν όψει της μεγάλης διαπραγμάτευσης του συμφώνου μετανάστευσης και ασύλου από τη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Κουμουτσάκος απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ιω. Μουζάλα, στο επόμενο Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων θα κατατεθεί πρόταση για το πώς η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να είναι αποτελεσματικότερη στο θέμα της εκρίζωσης των διακινητών προσφύγων και μεταναστών.

Από την πλευρά του, ο κ. Μουζάλας εξέφρασε την ανησυχία του για ενδεχόμενη δημιουργία κέντρων κράτησης σε ξερονήσια, ενώ ζήτησε εξηγήσεις γα την απόρριψη αιτήσεων αιτούντων άσυλο από τις ελληνικές Αρχές.

«Παρότι η κυβέρνηση λέει ότι δεν υπάρχει πιθανότητα για κέντρα κράτησης σε ξερονήσια, φοβάμαι ότι αυτή είναι η τελική σας σχεδίαση και θα καταλήξετε εκεί, λόγω και των απορρίψεων που “τρώτε” για τα κέντρα που θέλετε να δημιουργήσετε στα άλλα νησιά» είπε ο κ. Μουζάλας.

Ανταπαντώντας, ο κ. Κουμουτσάκος είπε ότι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι αυτός που περιέγραψε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης σε πρόσφατη απάντησή του στη Βουλή προς την επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φ. Γεννηματά. «Πέραν αυτού δεν υπάρχει άλλη πολιτική» είπε χαρακτηριστικά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.