Κουτσούμπας: Φτάνει πια με την εγκληματική πολιτική ΕΕ-κυβερνήσεων, εδώ και τώρα μέτρα για την αντιπυρική προστασία

Την ερώτηση που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με θέμα «Μέτρα της κυβέρνησης για την επικείμενη αντιπυρική περίοδο» παρουσίασε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε εκδήλωση στη Βουλή.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν βουλευτές του ΚΚΕ, απόστρατοι του Πυροσβεστικού Σώματος και των Ενόπλων Δυνάμεων, επιστήμονες, εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», αποτυπώνοντας το ευρύτερο ενδιαφέρον που υπάρχει για τη σημαντική αυτή παρέμβαση του ΚΚΕ.

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ στην αρχή της ομιλίας του αναφέρθηκε στο σημερινό νέο χτύπημα του Ισραήλ στο Ιράν σημειώνοντας ότι «αποτελεί κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή, δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό. Το αντίθετο, επιβάλλει επαγρύπνηση από τον λαό μας ιδιαίτερα μετά και τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης της ΝΔ, που ρίχνουν “λάδι στη φωτιά” του πολέμου. Η απάντηση του λαού πρέπει να είναι άμεση και μαζική! Με συμμετοχή στη Μέρα Πανελλαδικής Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης την Κυριακή 21 του Απρίλη για να απεμπλακεί η χώρα από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και υποδομές, να επιστρέψει η φρεγάτα “Ύδρα” από την Ερυθρά Θάλασσα».

Ο Δ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι «επιλέγουμε να βάλουμε στην προεκλογική ατζέντα όλα τα κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός μας και για έναν επιπλέον λόγο, γιατί πίσω από όλα τα μεγάλα προβλήματα του λαού, την ακρίβεια, την εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας, πίσω από τους πλειστηριασμούς των λαϊκών κατοικιών, πίσω από την έλλειψη πραγματικής πολιτικής προστασίας, βρίσκεται η ΕΕ και οι πολιτικές της κατευθύνσεις, τις οποίες υλοποιεί μέχρι κεραίας σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως πριν του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΠΑΣΟΚ».

Είπε ότι το ΚΚΕ «θέτει συνολικά το ζήτημα της αντιμετώπισης των μεγάλων προβλημάτων της πολιτικής προστασίας, και σημείωσε ότι «όταν μιλάμε για “πολιτική προστασία” παίρνουμε υπόψη μας ότι με ευθύνη διαχρονικά των κυβερνήσεων, αλλά και της ίδιας της ΕΕ, ως μηχανισμός, είναι ενταγμένος στις συμφωνίες των ιμπεριαλιστικών ενώσεων και των κατασταλτικών μηχανισμών τους, στις οποίες συμμετέχει η Ελλάδα», σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «είναι ένα ερωτηματικό πως θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ο μηχανισμός της πολιτικής προστασίας σε συνθήκες κλιμάκωσης της εμπλοκής της Ελλάδας με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ στους δύο ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στον πόλεμο στην Ουκρανία στο πλευρό των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή στηρίζοντας το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.