Κρούσματα παραβατικότητας απειλούν τη λειτουργία του ΚΥ Μεγάρων

Πρωτοφανή περιστατικά παραβατικής συμπεριφοράς, με κλοπές και εξυβρίσεις εις βάρους του προσωπικού του Κέντρου Υγείας Μεγάρων, καταγγέλλει η Νέα Δημοκρατία και ζητά από τον υπουργό Υγείας τη λήψη άμεσων μέτρων.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν σε ερώτηση προς τον Ανδρέα Ξανθό, ο Τομεάρχης Υγείας, Βασίλης Οικονόμου και ο αναπληρωτής Τομεάρχης, Ιάσονας Φωτήλας, η κατάσταση στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων είναι εφιαλτική λόγω των επαναλαμβανόμενων περιστατικών μικροκλοπών προσωπικών αντικειμένων αλλά και παραβιάσεις στα αυτοκίνητα είτε ιατρών, είτε πολιτών.

«Οι φραστικές επιθέσεις έναντι των ιατρών, οι απειλές κατά της ζωής του προσωπικού με μαχαίρια και οι βιαιοπραγίες είναι επίσης καθημερινά φαινόμενα που λαμβάνουν χώρα στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων, με αποτέλεσμα να επικρατεί μια κατάσταση έκρυθμη και απελπιστική», υποστηρίζουν οι βουλευτές της ΝΔ.

Σύμφωνα με τους κ.κ. Οικονόμου και Φωτήλα, υπάρχει μόλις ένα άτομο επιφορτισμένο με την επιτήτηση της τάξης και κρίνεται «κάτι περισσότερο από αναγκαία» η αύξηση των μέτρων ασφαλείας ώστε να αποφευχθούν αντίστοιχα περιστατικά στο μέλλον.

«Είναι άμεση ανάγκη η κυβέρνηση να λάβει τα απαραίτητα μέτρα και να σταματήσει να κρύβει κάτω από το χαλί τόσο σημαντικά θέματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι Μονάδες Υγείας όχι μόνο των Μεγάρων αλλά και ολόκληρης της χώρας», υπογραμμίζουν οι βουλευτές της ΝΔ και καλούν το υπουργείο Υγείας να προστατεύσει τους εργαζόμενους ώστε να μπορέσουν και αυτοί με την σειρά τους να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με αξιοπρέπεια χωρίς να νιώθουν απειλή για την ζωή τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.