Κυνικός ο 44χρονος δράστης: «Ούτε θυμάμαι πόσες του έριξα»

Ο 44χρονος που κατηγορείται ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον 22χρονο Κωστή Χαριτάκη, το απόγευμα της Κυριακής στον Αργουλιό Μυλοποτάμου, περιέγραψε προανακριτικά, τα τρία διαφορετικά επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στον μικρό οικισμό και τον οδήγησαν στο να πυροβολήσει και να σκοτώσει τον 22χρονο πατέρα που κηδεύεται αυτή την ώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive.gr, ο δράστης περιγράφοντας στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Ρεθύμνου, τα όσα συνέβησαν το απόγευμα της Κυριακής τόνισε ότι: «Ούτε θυμάμαι πόσες έριξα, ούτε θυμάμαι πού έριξα». Ο 44χρονος ο οποίος διώκεται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, αναμένεται, μετά την προθεσμία που πήρε να απολογηθεί την ερχόμενη Παρασκευή.

Την ίδια ώρα δήλωσε ότι «θόλωσε» το μυαλό του ενώ παράλληλα ότι είναι «συγκλονισμένος γιατί μια ανθρώπινη ζωή έφυγε» και ανέφερε πως «είναι κάτι που δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα συνέβαινε σε εμένα. Ήταν δύσκολο άτομο και εξαιρετικά προβληματικό στην σχέση του με την ευρύτερη οικογένειά μου».

Συνέχισε λέγοντας ότι την Κυριακή βρέθηκε στο Αργουλιό για το μνημόσυνο του πατέρα του, μαζί με την σύζυγό και τα δυο παιδιά τους και ότι αυτός έμεινε για να τακτοποιήσει τις δουλειές που είχε σχετικά με τα πρόβατά του, όπως έκανε καθημερινά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην προανακριτική απολογία του περιγράφει με λεπτομέρειες αρχικά τις δύο πρώτες συναντήσεις που είχε εκείνο το απόγευμα με τον 22χρονο. Φέρεται να υποστηρίζει ότι το πρώτο επεισόδιο έγινε μεταξύ του Κωστή Χαριτάκη και του αδελφού του, τον οποίο – κατά τους ισχυρισμούς του – έβριζε με χυδαίες εκφράσεις ο 22χρονος. Αναφέρει πως προσπάθησε να ηρεμήσει τον αδελφό του, λέγοντας του «γύρευε την δουλειά σου».

Το δεύτερο επεισόδιο -κατά τον 44χρονο – έγινε περίπου μια ώρα αργότερα, όταν ο ίδιος και ο αδελφός του θέλησαν να πάνε με το αυτοκίνητο στα πρόβατα ο πρώτος και στο αμπέλι ο δεύτερος.

Σε αυτό το επεισόδιο, όπως λέει, επαναλήφθηκαν οι χυδαίες ύβρεις από τον νεαρό και μάλιστα αυτή την φορά δεν πρόλαβε να συγκρατήσει τον αδελφό του, ο οποίος βγήκε από το όχημα και πιάστηκε στα χέρια με τον 22χρονο. Αυτή την φορά, κατά τον 44χρονο, ήταν ο αδελφός του θύματος που επενέβη για να λήξει το επεισόδιο, το οποίο κράτησε λίγα λεπτά.

Υποστηρίζει ακόμα πως ο ίδιος και ο αδελφός του αποφάσισαν να επιστρέψουν στο σπίτι τους λόγω της ταραχής τους και μάλιστα, για να μην αναγκαστούν να συναντηθούν και πάλι με τον νεαρό Χαριτάκη έκαναν ένα μεγάλο κύκλο.

Η τρίτη και μοιραία συνάντηση του θύματος με τον 44χρονο, όπως φέρεται να είπε προανακριτικά ο τελευταίος, έγινε μετά από περίπου μια ώρα, όταν περνώντας έξω από το σπίτι της αδελφής του 22χρονου, τον είδε – όπως υποστήριξε – να έχει σταματήσει την μητέρα του και να της απευθύνει χυδαία λόγια (στα οποία αναφέρεται αναλυτικά).
Επισημαίνει μάλιστα ότι αντιλήφθηκε τον αδελφό του θύματος να του λέει «τι σου φταίει η γυναίκα και τη βρίζεις». Αναφέρει ότι πήγε λίγα μέτρα παρακάτω για να κάνει στροφή με το όχημα και επιστρέφοντας η μητέρα του είχε ήδη απομακρυνθεί. Όπως φέρεται να υποστηρίζει, την ώρα εκείνη δέχτηκε ο ίδιος έναν ακόμα «καταιγισμό» ύβρεων αλλά και απρεπών κινήσεων από τον 22χρονο.

«Τότε σκοτείνιασαν τα μάτια μου και το μόνο που μπορώ να θυμηθώ είναι να παίρνω από το ντουλαπάκι του αμαξιού ένα παλιό όπλο που είχα για την προστασία των προβάτων μου από άγριους σκύλους και να πυροβολώ κατά του αθυρόστομου και χυδαίου υβριστή των ιερών και οσίων της οικογένειάς μου. Ούτε θυμάμαι πόσες έριξα, ούτε θυμάμαι πού έριξα, ούτε τι έκανα εγώ», φέρεται να ανέφερε ο 44χρονος και καταλήγει λέγοντας: «Κάποια στιγμή ξύπνησα από το λήθαργό μου και άκουσα τον πατέρα του Χαριτάκη να καταριέται. ‘Εβαλα μπροστά το αμάξι κι έφυγα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 44χρονος δολοφόνος του 22χρονου στον Μυλοπόταμο, στην Κρήτη, θα παραμείνει προσωρινά κρατούμενος τα επόμενα 24ωρα. Ο δράστης ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την ερχόμενη Παρασκευή, στις 12:00.

Σήμερα η κηδεία του 22χρονου
Σε βαρύ κλίμα η οικογένεια του, συγγενείς και φίλοι, θα πουν σήμερα το τελευταίο αντίο στον 22χρονο.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα γίνει στον Ιερό Ναό Παναγίας Πεντηκοστής ενώ η σορός του άτυχου νέου θα βρίσκεται στο σπίτι του από τις 13:00 το μεσημέρι με την ταφή να γίνεται στο κοιμητήριο του χωριού Αγίου Μάμα.

Χθες, Δευτέρα, το λίγων εβδομάδων παιδί του 22χρονου βαπτίστηκε σε κλίμα συγκίνησης και σπαραγμού καθώς, όπως προτάσσουν τα έθιμα στην Κρήτη, του δόθηκε το όνομα του πατέρα του.

Τραγική φιγούρα η σύζυγος του 22χρονου η οποία σε αναρτήσεις της στο Facebook εκφράζει την θλίψη της για τον χαμό του Κώστα. «Αύριο (σ.σ. σήμερα_ θα είναι το τελευταίο αντίο ψυχή μου πως θα αντέξω χωρίς εσένα ο γιος σου σε ψάχνει συνέχεια γυρίζει και σε ψάχνει μου λείπεις ψυχή μου θα ζεις πάντα μέσα στη καρδιά μας…δεν θα φύγεις ποτέ…» έγραψε χαρακτηριστικά το βράδυ της Δευτέρας.

Λίγο νωρίτερα, δε, η ίδια είχε διατυπώσει την οργή της για τον 44χρονο δράστη γράφοντας χαρακτηριστικά: «Αυτός είναι ο φονιάς του άντρα μου….να σαπίσεις στη φυλακή αυτό σου αξίζει αλλά ο άντρας μου δεν θα ξαναέρθει του πήρες τη ζωή του του στέρησες τη χαρά του κοπελιού του».

Τρεις βολίδες στο σώμα του 22χρονου

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιατροδικαστής φέρεται να εντόπισε ότι ο άτυχος 22χρονος δέχθηκε τρεις βολίδες, οι δυο προκάλεσαν «τυφλά» και η άλλη διαμπερές τραύμα και έπληξαν ζωτικά όργανα, κυρίως την περιοχή της λεκάνης και της σπονδυλικής στήλης.

«Ο αδερφός του δράστη είχε σηκώσει όπλο σε μένα», λέει η σύζυγος του 22χρονου

Η σύζυγος του άτυχου 22χρονου όσο και ο πεθερός του έδωσαν νέες λεπτομέρειες γύρω από την υπόθεση που έχει βυθίσει στο πένθος ένα ολόκληρο χωριό.

Η σύζυγος του θύματος μην έχοντας ακομά συνειδητοποιήσει πως από τη μία στιγμή στην άλλη έχασε τον άνθρωπό της υποστήριξε πως τα κίνητρα του εγκλήματος δεν ήταν οι κτηματικές διαφορές. Μάλιστα όπως επισημαίνει ο αδερφός του δράστη είχε σηκώσει όπλο και την είχε απειλήσει με αυτό.

«Δεν ήταν για κτηματικά, όχι, όχι. Τον ζήλευαν επειδή ήταν δυνατός. Κι ο αδελφός του είχε σηκώσει όπλο και σημάδευε εμένα μια φορά και ήμασταν στα δικαστήρια. Κι ήμουν έγκυος τότε. Γιατί είναι “άρρωστοι”. Είναι από τα Χριστούγεννα. Όλες αυτές οι φασαρίες και τις δημιούργησαν αυτοί. Πηγαίναμε στα δικαστήρια. Δίπλα ήταν τα σπίτια…», ανέφερε στην τηλεόραση του MEGA.

Πεθερός 22χρονου: «Τον είχε ξαναπυροβολήσει»

Ο πεθερός 22χρονου ξέσπασε για το φονικό και επεσήμανε πως ο δικηγόρος του 44χρονου υποστηρίζει φονιάδες. Συγκεκριμένα στην τηλεόραση του «MEGA» ανέφερε ότι «Δεν μπορώ να τον πω κύριο, γιατί εμείς έχουμε το παιδί μας στο νεκροθάλαμο και αυτός βγαίνει και γελάει».

Εξηγώντας το πως έφτασαν από τους τσακωμούς μέχρι το φονικό ο πεθερός του θύματος υπογράμμισε πως «έφτασαν εκεί από ένα χωράφι που ήταν 100 μέτρα. Ο συγκεκριμένος φονιάς έχει δικαστήριο στις 20 του μήνα γιατί είχε απειλήσει την κόρη μου με όπλο».

«Το μωρό μας, που μεγαλώνει, ποιον θα πει “μπαμπά”; Είναι 30 ημερών και ψάχνει τον πατέρα του» συμπλήρωσε για την απώλεια του γαμπρού του.

«Λίγο πριν το Πάσχα τον είχε ξαναπυροβολήσει. Το ξέρει ο δικηγόρος του αυτό; Χθες είχαν βρεθεί στην πλατεία του χωριού και λογόφεραν και έφυγαν. Μετά αυτός γιατί έπρεπε να περάσει μπροστά από το σπίτι των παιδιών;» πρόσθεσε ο πεθερός του θύματος. «Τους έπιασε η ζήλια, τους έπιασε η ζήλια για τον γαμπρό μου» κατέληξε ο κ. Βαγγέλης για τα αίτια που οδήγησαν σε αυτή την τραγωδία.

Ραγίζει καρδιές η αδελφή του θύματος

Το μεγάλο «γιατί» των συγγενών του 22χρονου αποτυπώνει και η αδερφή του σε δική της ανάρτηση στο Facebook γράφοντας, μεταξύ άλλων, «δεν σε άφησαν αδερφέ μου να χαρεί τον γιο σου», «μπροστά στα μάτια μου σου αφαίρεσαν τη ζωή σου» κλείνοντας το δικό της «αντίο» με τη φράση «καλό παράδεισο».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.