Κυρ. Μητσοτάκης: Αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα η ασφάλεια

Η ασφάλεια είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα, προϋπόθεση ελευθερίας και Δημοκρατίας, επισήμανε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ).

Σε δηλώσεις του στην έναρξη της συνάντησης ο πρόεδρος της Ν.Δ. εξέφρασε την ανησυχία του για «τα τεκταινόμενα στο χώρο της Δημόσιας Τάξης» και υπογράμμισε την ανάγκη «να εμπεδωθεί στην κοινωνία το αίσθημα της ασφάλειας το οποίο φαίνεται ότι τελευταία απουσιάζει».

Στη διάρκεια της συνάντησης ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε τον καθοριστικό ρόλο της αστυνομίας και εξέφρασε την στήριξή του στους άντρες και τις γυναίκες της ΕΛΑΣ.

Παράλληλα αναφέρθηκε «στα μεγάλα προβλήματα σε σχέση με την ασφάλεια και την σωματική ακεραιότητα των αστυνομικών που έχουν οξυνθεί τα τελευταία χρόνια».

Σε ό,τι αφορά την πρωτοβουλία της ΠΟΑΣΥ για τηνεκδήλωση της 29ης Ιουνίου, σύμφωνα με πηγές της Ν.Δ. ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η αυτονομία της Ομοσπονδίας είναι δεδομένη, ενώ «επανέλαβε τη θέση που δημόσια έχει ήδη εκφράσει για το θέμα, αναγνωρίζοντας όμως το δικαίωμα κάθε σωματείου να οργανώνει σε νόμιμα πλαίσια οποιαδήποτε εκδήλωση ή συγκέντρωση».

Τέλος, σημείωσε ότι είναι «αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης να διαφυλάξει την τάξη και την ασφάλεια όσων συμμετέχουν» στην εκδήλωση «με δεδομένο ότι η απόφαση της ΠΟΑΣΥ έχει ληφθεί και η εκδήλωση έχει λάβει τη νόμιμη άδεια».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.