Κυρ. Μητσοτάκης: Η χώρα χρειάζεται ισχυρή εντολή για μεταρρυθμίσεις

Την εκτίμηση ότι θα υπάρξει ώθηση ώστε «η Ευρώπη να καλύψει τα κενά και τις ατέλειές της» μετά τις γερμανικές εκλογές εξέφρασε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης στην τοποθέτησή του στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο του «CONCORDIA».

Όπως επισήμανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι τρεις προκλήσεις της εποχής είναι οι θέσεις εργασίας, η ασφάλεια και η διαχείριση της τεχνολογικής προόδου σε συνδυασμό με την οικολογική απειλή.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι κάθε κράτος- μέλος της Ε.Ε. οφείλει να κάνει πράγματα αναλογικά, αλλά και η Ευρώπη σε συλλογικό επίπεδο. «Η Ευρώπη σε σύγκριση με τις ΗΠΑ κυρίως σε θέματα ανάπτυξης δεν έχει ανταποκριθεί στις προκλήσεις» είπε, προσθέτοντας ότι χρειάζεται πολιτικό πλαίσιο ώστε να ανταποκριθεί και η Ελλάδα στις προκλήσεις της ανάπτυξης.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τη χώρα μας ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι «είμαστε η μόνη χώρα που βρίσκεται σήμερα σε πρόγραμμα». «Η χώρα χρειάζεται ισχυρή εντολή για να γίνουν μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες για τη χώρα» είπε, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι η Ν.Δ. θα πάρει ισχυρή εντολή στις εκλογές ώστε να εφαρμόσει το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα. Υποστήριξε επιπλέον ότι το πρόβλημα της σημερινής κυβέρνησης είναι ιδεολογικό, καθώς δεν πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ανέφερε στη συνέχεια πως «το χρέος μας έχει γίνει μη βιώσιμο» και άσκησε κριτική στους πιστωτές που δεν τήρησαν όσα συμφώνησαν το 2012 αναφορικά με το χρέος. Σημείωσε ακόμη ότι η χώρα χρειάζεται να πείσει τους εταίρους και το ΔΝΤ ότι μπορεί να κάνει μεταρρυθμίσεις.

Τέλος αναφέρθηκε και στο πρόβλημα της τρομοκρατίας, τονίζοντας ότι «η συνεργασία μεταξύ των κρατών θα πρέπει να είναι πιο έντονη καθώς δεν μπορεί να έχεις ελευθερία χωρίς ασφάλεια».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.