Κυρ. Μητσοτάκης: Ψηφίστε τα άρθρα που προτείνουμε, να ψηφίσουμε τα δικά σας

«Ευτυχώς κ. Τσίπρα που νομίζετε ότι το ατού σας είναι η οικονομία κι όχι τα συνταγματικά. Για άλλη μια φορά επιδείξατε άγνοια βασικών ζητημάτων ή συνειδητή προσπάθεια διαστρέβλωσης των δικών μας θέσεων ή η μνήμη σας είναι μάλλον επιλεκτική» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την έναρξη της ομιλίας του στη συζήτηση, στην Ολομέλεια της Βουλής, για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

«Είχα προτείνει στον κ. Τσίπρα, στην πρώτη μας συνάντηση, να ψηφίσει η Ν.Δ. όλα τα άρθρα που προτείνει η κυβέρνηση κι ο ΣΥΡΙΖΑ όλα τα άρθρα που προτείνει η Ν.Δ. Μόνο έτσι θα διασφαλιζόταν μία ευρεία Αναθεώρηση με λαϊκή νομιμοποίηση. Επειδή με ρωτήσατε γιατί δεν ψηφίζουμε και τα άλλα άρθρα σας, επαναλαμβάνω και σήμερα την πρότασή μου: Ψηφίστε όλα τα άρθρα που θεωρούμε εμείς αναθεωρητέα, να ψηφίσουμε κι εμείς αυτά που θέλετε εσείς. Όχι μισές δουλειές. Αν πιστεύετε στη λαική εντολή, δεν έχετε λόγο να φοβάστε την πρότασή μας» είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Κατά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιοπολίτευσης, το Σύνταγμα είναι η πυξίδα της Δημοκρατίας. «Δεν πρέπει μόνο να συμβαδίζει με τις απαιτήσεις του σήμερα, θα πρέπει να ανταποκρίνεται και στα ζητούμενα του αύριο».

«Η Ελλάδα έχει σήμερα όσο ποτέ ανάγκη για αναγέννηση. Μια τολμηρή αναθεώρηση είναι προϋπόθεση για να προχωρήσουμε μπροστά, ν’ αφήσουμε πίσω μας την κρίση» είπε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας πως η χώρα σήμερα έχει ανάγκη από συναινέσεις κι όχι από ακραίες αντιπαραθέσεις.

«Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουμε το Σύνταγμα δείχνει την πραγματική μας ταυτότητα» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, υπενθυμίζοντας ότι πριν τρεις μήνες από το βήμα της Βουλής ο ίδιος είχε πει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει ακόμη και το Σύνταγμα για να παραμείνει για λίγο στην εξουσία.

«Αν σας ενοχλεί ο όρος “κυβέρνηση-κουρελού”, πώς αλλιώς να ονομάσουμε την κατάσταση όπου βουλευτές ανταλλάσσουν την ιδιότητά τους με αξιώματα; Όταν εκχωρούν προκαταβολικά και εν λευκώ την ψήφο τους;» διερωτήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.