Κυρ. Μητσοτάκης: Το κράτος να στέκεται σύμμαχος στον νέο επιχειρηματία

Το κράτος πρέπει να μοιράζεται το ρίσκο του νέου επιχειρηματία, να στέκεται σύμμαχος και όχι να δημιουργεί εμπόδια, και κυρίως να μην σπαταλάει τα χρήματα των φορολογουμένων, δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, σε εκδήλωση του Ελληνοισραηλινού Εμπορικού Επιμελητηρίου, για τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Ισραήλ.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ανέφερε ότι «η Ελλάδα έχει πολλά να μάθει από μια χώρα όπως το Ισραήλ, το οποίο διαμόρφωσε ένα θεσμικό πλαίσιο υποστήριξης της επιχειρηματικότητας». Σημείωσε επίσης ότι το Ισραήλ κατάφερε να δημιουργήσει και να χρηματοδοτήσει ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό οικοσύστημα νεοφυών επιχειρήσεων.

«Πρόθεσή μας είναι να υπάρξει και στην Ελλάδα ένας θεσμός στα πρότυπα του Chief Scientist στο Ισραήλ, που θα καθιστά πιο αποτελεσματική τη συνεργασία του κράτους με τον ιδιωτικό τομέα», συμπλήρωσε.

Σε ό,τι αφορά την άμυνα, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι «η Ελλάδα θα πρέπει να διδαχθεί από τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται ο ισραηλινός στρατός το ανθρώπινο δυναμικό του, προς όφελος και της εθνικής άμυνας και των ίδιων των νέων που εκτελούν τη στρατιωτική τους θητεία». Συμπλήρωσε ότι πολλά είναι επίσης τα παραδείγματα καινοτομίας από τον ισραηλινό αγροτικό τομέα.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. χαρακτήρισε εξαιρετικά ενδιαφέρον το γεγονός πως ελληνικές εταιρείες δραστηριοποιούνται επενδυτικά στον τομέα της ενέργειας στο Ισραήλ. «Άλλωστε, η Ελλάδα μπορεί να λειτουργήσει ως πύλη εισόδου του Ισραήλ στην ευρωπαϊκή αγορά», συμπλήρωσε. Στάθηκε επίσης στις μεγάλες ευκαιρίες που παρουσιάζονται στον τουρισμό, στο πλαίσιο των διμερών εμπορικών σχέσεων.

«Δεν με φοβίζουν τόσο οι αρνητές του Ολοκαυτώματος που κάθονται στα βουλευτικά έδρανα. Αυτούς τους βλέπουμε και τους γνωρίζουμε. Πιο ανησυχητικές είναι για παράδειγμα οι ασυνάρτητες θεωρίες συνομωσίας που διακινούνται στο διαδίκτυο, ο ρατσισμός, ο αντισημιτισμός και η μισαλλοδοξία», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ν.Δ., τονίζοντας ότι «αυτά που μας ενώνουν με το Ισραήλ είναι πολύ περισσότερα απ’ αυτά που μας χωρίζουν και αυτά θα πρέπει να αναπτύξουμε».

Από την πλευρά της, η πρέσβης του Ισραήλ στην Αθήνα Ιρίτ Μπεν Άμπα ανέφερε ότι στο Ισραήλ νέοι ξεκίνησαν με 250 δολάρια και έφτιαξαν επιχειρήσεις, τις οποίες στη συνέχεια πούλησαν για δισεκατομμύρια δολάρια. «Είναι κάτι που μπορούν να κάνουν και οι ταλαντούχοι νέοι της Ελλάδας», πρόσθεσε.

Είπε επίσης ότι στόχος της πρεσβείας του Ισραήλ «είναι να μοιραστούμε αυτήν την εμπειρία με την Ελλάδα, η οποία με σκληρή δουλειά μπορεί να απογειώσει την οικονομία της».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.