Κυριακή με βροχές και καταιγίδες

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Πότε θα υποχωρήσουν τα φαινόμενα

Μεταβολή του καιρού προβλέπεται την Κυριακή (12/9) στη δυτική Ελλάδα, με κύρια χαρακτηριστικά τις τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και θα επηρεάσουν κυρίως τα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Πελοπόννησο.

Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, θα εκδηλωθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (12-09-2021) στα νησιά του Ιονίου, βαθμιαία στη δυτική Πελοπόννησο και πιθανώς πρόσκαιρα στη δυτική Στερεά. Τα έντονα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες και από τα βόρεια βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Ο καιρός σήμερα

Επιδείνωση του καιρού προβλέπεται στη δυτική Ελλάδα με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο και πιθανώς πρόσκαιρα στη δυτική Στερεά. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα και από τα βόρεια.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες, με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες από το απόγευμα στα κεντρικά και νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από βόρειες και στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 6, στο Ιόνιο 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα δυτικά τους 25 με 27 βαθμούς και στα ανατολικά τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός, μέσα από το WINDY που χρησιμοποιεί τα προγνωστικά μοντέλα GFS, ECMWF και NEMS

Ο χάρτης των θερμοκρασιών από την ΕΜΥ για σήμερα Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και απο το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που από τις πρώτες πρωινές ώρες στο Ιόνιο, βαθμιαία στη δυτική Πελοπόννησο και πιθανώς στη δυτική Στερεά, θα είναι κατά τόπους ισχυρά, από το απόγευμα και από τα βόρεια σταδιακά θα εξασθενήσουν και τη νύχτα στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 6 και στο Ιόνιο 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ. Από το βράδυ και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και νότια.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία στα νότια 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Βόρειοι 4 με 5 και από το βράδυ στα δυτικά 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 26 και τοπικά στη νότια Κρήτη έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία στα βόρεια 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα νέα του καιρού

Ο καιρός τη Δευτέρα

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά.

Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού από το απόγευμα στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.