Κυριάκος Κυριάκος: Η κυβέρνηση πάσχει από το σύνδρομο του δημοσκοπισμού

Την τεταμένη κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ώρες στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου σχολίασε με ανάρτησή του στο Facebook ο γραμματέας του τομέα Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, Κυριάκος Κυριάκος.

Όπως τονίζει ο Κυριάκος Κυριάκος, «η συγκεκριμένη κυβέρνηση πάσχει από ένα βασικό σύνδρομο: τον “δημοσκοπισμό”. Το “πολιτικό κόστος” της προκαλεί δυσανεξία και είναι η μόνη αιτία για να δείξει γρήγορα αντανακλαστικά. Και συνήθως η απάντησή της στο όποιο πρόβλημα της παρουσιαστεί είναι μια επικοινωνιακή μπαρούφα (επιεικώς)».

«Στο Προσφυγικό, αφού κυνήγησε την ουρά της για 6-7 μήνες, φαίνεται να έχει πάρει την απόφαση να θέσει σε καραντίνα αυτό το πολιτικό κόστος. Μέτρησε τους κατοίκους των νησιών, που τους έχει χάσει ανεπιστρεπτί, και τους βγάζει λιγότερους από όσους θα αντιδράσουν αν επιμερίσει λίγους λίγους και στην ενδοχώρα. Και αποφάσισε να αντιμετωπίσει το προσφυγικό σαν τον κοροναϊό. Καραντίνα και περιορισμό της “ζημιάς” σε 3-4 νησιά» προσθέτει ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ.

«Μάλλον με τον εκλογικό νόμο που ψήφισε, της βγαίνει και αλλιώς το 34,5% που χρειάζεται για την αυτοδυναμία της, οπότε σε όσο μικρότερες κοινωνίες περιορίσει το πρόβλημα, τόσο καλύτερα για τη στόχευσή της» συμπληρώνει. «Σε περίπτωση που αναρωτιέστε δηλαδή για ποιό λόγο η Νέα Δημοκρατία σπεύδει για (αποτυχημένες και άστοχες) τροπολογίες κατευνασμού των φιλάθλων, αλλά όχι κατευνασμού των ταλαιπωρημένων τοπικών κοινωνιών της Λέσβου, της Χίου, της Σάμου κ.λπ…» καταλήγει ο Κυριάκος Κυριάκος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.