Κυριάκος Μητσοτάκης από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής: “Πρώτο μέλημά μας η προστασία της ανθρώπινης ζωής”

Στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να ενημερωθεί για τη μεγάλη φωτιά στην Εύβοια, που καίει ανεξέλεγκτα.

Ως γνωστόν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε εσπευσμένα στην Αθήνα από την Κρήτη, όπου είχε πάει για ολιγοήμερες διακοπές, καθώς η φωτιά στην Εύβοια καίει ανεξέλεγκτα, σε πολλά μέτωπα, και ήδη έχουν εκκενωθεί τα χωριά Μακρυμάλλη, Κοντοδεσπότι και Σταυρός.
Στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη, για τη φωτιά στην Εύβοια

Ο πρωθυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις γυναίκες και τους άνδρες της πυροσβεστικής που και σήμερα δίνουν έναν μεγάλο αγώνα απέναντι σε μία πολύ μεγάλη πυρκαγιά.

Πρώτο μέλημα του κράτους η προστασία της ζωής και έπειτα η προστασία των περιουσιών.

Γίνεται ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό. Θα ήθελα να ζητήσω από τους πολίτες να ακούν πάντα τις συμβουλές της πολιτικής προστασίας και της πυροσβεστικής.

Οι πυροσβέστες είναι ξάγρυπνοι, κουρασμένοι και χωρίς φαγητό αλλά πρέπει να ξέρουν ότι η προσπάθειά τους απολαμβάνει του σεβασμού όλης της ελληνικής κοινωνίας.

Τέλος να σας ενημερώσω ότι το πρωί της Τετάρτης περιμένουμε τα 4 καναντέρ από Κροατία και Ιταλία».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.