Κυβέρνηση για Λιγνάδη: Πολιτική ευθύνη είναι να γνωρίζεις και να μην αποτρέπεις

Απορρίπτουν, κυβερνητικές πηγές, τα περί πολιτικής ευθύνης που θέλει να προσάψει στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, εν όψει της συζήτησης της Πέμπτης στη Βουλή. Όπως χαρακτηριστικά εξηγούν, πολιτική ευθύνη σημαίνει να γνωρίζεις και να μην αποτρέπεις, να μαθαίνεις και να μένεις αδρανής. Στην προκειμένη περίπτωση, κατά τους ίδιους, ούτε το ένα συνέβη, ούτε το άλλο, κι όταν έγινε η πρώτη καταγγελία, δίχως δεύτερη σκέψη, ο κ. Λιγνάδης απομακρύνθηκε από τη θέση του, καθώς η παραίτησή του έγινε αμέσως αποδεκτή.

Παρ’ όλα αυτά, στο Μέγαρο Μαξίμου αναγνωρίζουν ότι το κλίμα για την Υπουργό Πολιτισμού είναι βαρύ και σε αυτό ήρθε να προστεθεί το άδειασμα από την αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη, σχετικά με την φράση «ο Λιγνάδης είναι ένα επικίνδυνος άνθρωπος». Να σημειωθεί ότι το κλίμα και στη Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ για την κυρία Μενδώνη δεν είναι το καλύτερο δυνατό, με δεδομένο ότι ορισμένοι ούτως ή άλλως δεν συμφωνούν ιδιαίτερα με την «κατάληψη» Υπουργικών θώκων από στελέχη της κεντροαριστεράς.

Την ίδια ώρα, πάντως, στο Μέγαρο Μαξίμου επιχειρούν να ξεπεράσουν τον… σκόπελο Λιγνάδη ετοιμάζοντας σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών. Συγκεκριμένα, «θα γίνει συστηματική προσπάθεια να καλυφθούν τα κενά που τυχόν υπάρχουν στο νομικό πλαίσιο. Άλλωστε, όπως θύμιζαν συνομιλητές του Κυριάκου Μητσοτάκη λίγο πριν τις εκλογές του 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε τον Ποινικό Κώδικα και μείωσε τις ποινές σε όλα τα αδικήματα που αφορούν τη γενετήσια ελευθερία.

Συγκεκριμένα:
Στο βιασμό ενώ η ποινή ήταν έως 20 έτη έγινε έως 15 και υπό όρους έως 10
Σε όλα τα αδικήματα με θύματα ανηλίκους τα μεγαλύτερα όρια των ποινών μειώθηκαν aπό 20 έτη σε 15.
Σε ορισμένα αδικήματα με θύματα ανηλίκους μείωσε το όριο των βαριών ποινών αφήνοντας ουσιαστικά απροστάτευτους ανήλικους 14 έως 17 ετών
Μείωσαν και την παραγραφή αδικημάτων με θύματα ανήλικα κατά 3 έτη.

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ
Την ίδια ώρα, στο Μέγαρο Μαξίμου επικρίνουν τη στάση του Αλέξη Τσίπρα, υπογραμμίζοντας ότι επιχειρεί να πολιτικοποιήσει ένα ζήτημα, «έχοντας μετατρέψει μία σοβαρή υπόθεση σε βούρκο. «Αυτή τη στιγμή, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης συντονίζει την πιο σκοτεινή και χυδαία επίθεση λασπολογίας που έχουμε δει εδώ και δεκαετίες και ξεπερνά κάθε φαντασία. Αποτελεί έσχατη έκπτωση, όχι μόνο για τον ίδιο (αυτό είναι δεδομένο), αλλά απειλεί συνολικά τον πολιτικό βίο και θα τεθεί την Πέμπτη στη Βουλή από τον Πρωθυπουργό. Η Ελλάδα δεν αποτελεί πεδίο για να δοκιμάζουν κάποιοι με κυνισμό τις πιο αρρωστημένες θεωρίες συνωμοσίας, όπως αυτή του QAnon, πάνω στην οποία επιχειρεί να πατήσει ο κ. Τσίπρας κρυπτόμενος πίσω από άλλους», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.