Λ. Γρηγοράκος: «Ναι» επί της αρχής στο ν/σ για την αλλαγή ταυτότητας φύλου

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα υπερψηφίσει επί της αρχής, είπε μιλώντας στον ρ/σ Αlpha ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Σχετικά με την ηλικία από την οποία θα μπορεί κανείς να προβεί σε αλλαγή ταυτότητας φύλου, ανέφερε πως η δική του άποψη είναι ότι θα πρέπει να γίνει δεκτή η ηλικία των 15 για την έναρξη των διαδικασιών και να υπάρχουν αυστηρά επιστημονικά όργανα και η δυνατότητα από τα 15 έως τα 18 του ανθρώπου που έχει κάνει την αίτηση, να επανεξεταστεί. Με ετήσιες αξιολογήσεις από ειδικές επιτροπές οι οποίες θα έρχονται σε επαφή με την οικογένεια γιατί τα παιδιά στα 15 δεν έχουν πλήρως ολοκληρωθεί ούτε ως σώματα ούτε ως προσωπικότητες, όπως είπε. «Μπορούμε να περιμένουμε μια 3ετία και στα 18, εφόσον αυτή η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί χωρίς κοινωνιολογικές, ψυχιατρικές αντιρρήσεις, να γίνεται αυτό που πρέπει» πρόσθεσε.

Γενικότερα, σημείωσε ότι θεωρεί σημαντικό για τη χώρα μας να αναγνωρίσει τα δικαιώματα αυτών των ανθρώπων, οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια ήταν εγκλωβισμένοι, ήταν στο κοινωνικό περιθώριο. «Έχουν δικαιώματα και πρέπει η ελληνική πολιτεία να τα αναγνωρίσει» τόνισε.

Πάντως άσκησε κριτική στην κυβέρνηση: «Το θέμα είναι ότι δεν έγινε αυτή η συζήτηση γι’ αυτό το θέμα και πιστεύω ότι η ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε να το χειριστεί λίγο καλύτερα. Για μένα έπρεπε να το διαχειριστεί διαφορετικά».

«Οφείλανε να δώσουνε μια λύση. Το ανέβασαν πολύ ψηλά όμως γιατί η κυβέρνηση δεν θέλει όλα τα κόμματα που έχουν μια τέτοια άποψη μαζί. Θέλει να δημιουργεί πάντα διχασμό. Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να συμμαχήσουμε όλοι και η Εκκλησία μαζί και τα κόμματα και να βρούμε μια λύση για τους αδικημένους συμπολίτες μας. Επί της αρχής πιστεύω ότι το νομοσχέδιο πρέπει να ψηφιστεί» συμπλήρωσε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.