ΛΑΕ: Ανεστάλησαν δυο πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και επαγγελματικής στέγης

«Η Λαϊκή Ενότητα μαζί με την Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών, συνεχίζοντας τον αγώνα για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, έδωσε δυναμικό αγωνιστικό «παρών» κατά των πλειστηριασμών σε πολλές πόλεις της χώρας, και την Τετάρτη, 19 Σεπτέμβρη. Στην Αθήνα διοργανώθηκε μαζική και αγωνιστική συγκέντρωση στις 14:00, σε συμβολαιογραφείο, επί της Σταδίου 39» αναφέρει σε γραπτή της ανακοίνωση η ΛΑΕ.

«Το ‘κύμα’ των πλειστηριασμών διογκώνεται όμως συνεχώς, προγραμματίζονται 2.000 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί το μήνα, ώστε μέχρι τα τέλη του 2021 να έχουν γίνει 130.000. Το νέο στοιχείο είναι ότι κάθε ηλεκτρονικός πλειστηριασμός, που θα ολοκληρώνεται, θα συνοδεύεται πλέον, μετά από συμφωνία κυβέρνησης και δανειστών, και με έξωση όσων χάνουν το σπίτι τους, δηλαδή η ‘έξοδος’ από τα μνημόνια για χιλιάδες φτωχά νοικοκυριά, σημαίνει στην πράξη έξοδο από τα σπίτια τους» αναφέρει η ΛΑΕ.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την Τετάρτη, ο γραμματέας της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, δήλωσε πως «το αίσχος της κυβέρνησης και των τραπεζιτών, δυστυχώς συνεχίζεται και προκαλεί τον ελληνικό λαό. Τις προηγούμενες μέρες, οι δύο επικεφαλής τραπεζίτες της Εθνικής Τράπεζας, παρήγγειλαν όπως έχει δημοσιευθεί, θωρακισμένα αυτοκίνητα 350.000 ευρώ, για την αυτοπροστασία τους και πήραν αποφάσεις με τις οποίες διπλασιάζουν τους ήδη παχυλότατους μισθούς τους και δίνουν στα στελέχη της Εθνικής αυξήσεις 10%. Αυτοί οι κύριοι, που ενεργούν προκλητικά με την κάλυψη της κυβέρνησης, έρχονται θρασύτατα και εκπλειστηριάζουν πρώτες κατοικίες, ακόμη και επαγγελματικά ακίνητα, 22,25 τ.μ.. Αυτό είναι το αίσχος της σημερινής Ελλάδας. Η αναλγησία και η βαρβαρότητα. Αυτά καταγγέλλουμε. Το κίνημα μας σήμερα ήταν εδώ, διότι είχαμε πλειστηριασμούς τριών πρώτων κατοικιών και μιας επαγγελματικής στέγης. Χάρη στην παρουσία μας, αυτό γίνεται κάθε φορά, κάποιοι πλειστηριασμοί αναστέλλονται και κάποιοι γλιτώνουν, έστω προσωρινά, τα σπίτια τους» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λαφαζάνης.

Σήμερα «για μια μικρή κατοικία των 50.000 ευρώ, 75 τ.μ., ανεστάλη ο πλειστηριασμός. Όπως μας είπαν, μάλλον θα ενταχθεί στον «νόμο Κατσέλη». Επίσης, ανεστάλη ο πλειστηριασμός επαγγελματικού γραφείου 22,5 τ.μ. Δυστυχώς όμως, για δύο πρώτες κατοικίες στην Αρτέμιδα και στη Νέα Ιωνία, δεν μπορέσαμε να σταματήσουμε τον πλειστηριασμό. Εκπλειστηριάζονται με απάνθρωπο τρόπο από την συμβολαιογράφο εδώ, Σταδίου 37. Συνεχίζουμε τον δίκαιο αγώνα και ελπίζουμε ότι η μαζικοποίησή του θα μπορέσει να φέρει πολύ θετικότερα αποτελέσματα» κατέληξε ο γραμματέας της ΛΑΕ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.