Λέσβος: Αποχωρούν τα ΜΑΤ από το νησί – Επιβιβάζονται στα καράβια οι κλούβες

Στα καράβια μπαίνουν οι κλούβες των ΜΑΤ για να αποχωρήσουν από το νησί της Λέσβου, ύστερα από τα σφοδρά επεισόδια ανάμεσα σε αστυνομικούς και νησιώτες που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ημέρες στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Η απόφαση ελήφθη με απόφαση Μητσοτάκη μετά από σύσκεψη που έγινε στο Μαξίμου με συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυχοσοΐδη και της ηγεσίας της ΕΛΑΣ. Εκεί διαπιστώθηκε η έκρυθμη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα νησιά και ελήφθη η σχετική απόφαση να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ.

Το ποτήρι ξεχείλισε ύστερα από την επίθεση σε ξενοδοχείο όπου διέμεναν άντρες των ΜΑΤ που μετακινήθηκαν στη Χίο από την Αθήνα για να ενισχύσουν τα μέτρα ασφαλείας για να ξεκινήσουν τα έργα για το κλειστό κέντρο κράτησης. Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, περίπου 100-200 άτομα εισέβαλαν σε ένα από τα ξενοδοχεία όπου διαμένουν άντρες των ΜΑΤ και άρχισαν να κυνηγάνε τους αστυνομικούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, προπηλάκισαν άντρες των ΜΑΤ και άρχισαν να πετάνε προσωπικά τους αντικείμενα. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τραυματίστηκαν αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Τι θα πει ο Μητσοτάκης στους δημάρχους των νησιών
Θα ζητήσει από τους δημάρχους και τους αντιπεριφερειάρχες να υπάρξει αποκλιμάκωση και η πρωτοβουλία να αποσυρθούν τα ΜΑΤ κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός είναι έξαλλος με τις εικόνες ξυλοδαρμού των ανδρών των ΜΑΤ από τους νησιώτες μέσα στα ξενοδοχεία που κοιμόντουσαν, ενώ θα ζητήσει ευθύνες από τους τοπικούς άρχοντες για την κατάσταση που διαμορφώθηκε.

Νωρίτερα, θα υπάρχει το υπουργικό συμβούλιο, το οποίο θα συνεδριάσει υπό τον πρωθυπουργό.

Η ατζέντα της συνεδρίασης περιλαμβάνει:

Παρουσίαση νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για την εταιρική διακυβέρνηση
Παρουσίαση νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για ζητήματα πρωτοβάθμιας δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
Παρουσίαση νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας: «Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας και άλλες διατάξεις»
Παρουσίαση νομοθετικών πρωτοβουλιών Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου
Επιλογή αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας (υπουργείο Δικαιοσύνης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.