Ληστές είχαν… αδυναμία στα ΟΠΑΠ Play

Τέλος στη δράση δύο Ελλήνων ληστών οι οποίοι «χτυπούσαν» σε ΟΠΑΠ Play έβαλαν οι Αρχές. Οι δύο δράστες, ηλικίας 41 και 46 ετών, πιάστηκαν στα πράσα όταν προσπάθησαν να ληστέψουν το βράδυ της Κυριακής ακόμη ένα ΟΠΑΠ Play στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι δράστες, το βράδυ της Κυριακής, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και με την απειλή όπλων, εισήλθαν σε κατάστημα τυχερών παιγνίων στην ανωτέρω περιοχή.

Η αντίδραση του ιδιοκτήτη και η άμεση επέμβαση αστυνομικών του Α.Τ. Νεάπολης – Συκεών είχαν ως αποτέλεσμα την ακινητοποίηση και σύλληψη του 46χρονου και τον εντοπισμό και σύλληψη του 41χρονου, ο οποίος προσπάθησε να διαφύγει πεζός.

Από την ανάλυση του τρόπου δράσης (modus operandi) και την περαιτέρω έρευνα που διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά ιδιοκτησίας προέκυψε ότι οι συλληφθέντες από τον Νοέμβριο του 2019 έως τον Ιανουάριο του 2020 διέπραξαν επιπλέον εννέα ένοπλες ληστείες σε καταστήματα διενέργειας τυχερών παιγνίων στις περιοχές των Αμπελοκήπων, Νεάπολης, Συκεών, Σταυρούπολης και κέντρου πόλης, από τα οποία αφαίρεσαν χρηματικά ποσά και τυχερά δελτία.

Η λεία τους ανέρχεται στα 19.120 ευρώ και η αξία των αφαιρεθέντων δελτίων ανέρχεται στα 9.260 ευρώ. Σε έρευνα στην οικία του 41χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ενδύματα που φορούσαν κατά τη διάπραξη των ληστειών και τρία κινητά τηλέφωνα, ενώ κατασχέθηκε και ένα όχημα, ιδιοκτησίας του 46χρονου, που χρησιμοποίησαν ως μέσο προσέγγισης. Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες έκνομες ενέργειες.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης για συμμορία, ληστείες και απόπειρα ληστείας κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων και παράβαση του νόμου περί όπλων.