Lockdown στη Θεσσαλονίκη μετά τον Δεκαπενταύγουστο αν δεν μειωθούν τα κρούσματα κορωνοϊού

Το ενδεχόμενο να τεθούν περιοριστικά μέτρα στη Θεσσαλονίκη έβαλαν στο τραπέζι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη διάρκεια έκτακτης τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Αυγούστου με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα και του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα. Συνολικά, στη Θεσσαλονίκη έχουν επιβεβαιωθεί τις τρεις τελευταίες μέρες 107 κρούσματα, 47 την Τρίτη, 22 την Τετάρτη και 38 την Πέμπτη.

Αν δεν περιοριστούν τα κρούσματα τις επόμενες μέρες ενδέχεται ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς να θέσει σε ισχύ περιοριστικά μέτρα μετά το Δεκαπένταύγουστο-οπότε και επιστρέφουν οι περισσότεροι από τις διακοπές τους στην πόλη- με στόχο τον περιορισμό διασποράς του ιού. Αυτά, μεταξύ άλλων, θα αφορούν το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ σε επόμενο στάδιο και αν δεν τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση θα ενεργοποιηθεί το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας τις βραδινές ώρες.

Στο «κόκκινο» η Θεσσαλονίκη τέλη Αυγούστου αν δεν μειωθούν τα κρούσματα
Σύμφωνα με τον μαθηματικό μοντέλο που τρέχει η Πολιτική Προστασία και το οποίο αναλύθηκε τόσο στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα όσο και στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα η Θεσσαλονίκη τέλος Αυγούστου θα είναι ποσοστιαία μια από τις πιο επιβαρυμένες σε επιδημιολογικό φορτίο περιοχές της χώρας.

Προβληματισμός υπήρξε κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης και για τον συνωστισμό που παρατηρείται στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης. Οι κ.κ. Τζιτζικώστας και Ζέρβας ενημέρωσαν από την πλευρά τους, Χαρδαλιά και Τσιόδρα σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη αναφορικά με τον κορονοϊό.

Εντολή Ζέρβα για αυστηροποίηση των πρωτοκόλλων για τον κορονοϊό
Εντολή για αυστηροποίηση όλων των πρωτοκόλλων για τον κορονοϊό αλλά και για ευλαβική τήρηση όλων των μέτρων πρόληψης για την αποφυγή της διασποράς του έδωσε την Παρασκευή ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, καλώντας παράλληλα τους Αντιδημάρχους και τους Διευθυντές των δημοτικών υπηρεσιών να παραμείνουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας.

Στο πλαίσιο της εντολής του Δημάρχου για εντατικοποίηση των μέτρων πρόληψης προγραμματίστηκε νέος κύκλος απολυμάνσεων στις εγκαταστάσεις όπου στεγάζονται διάφορες δημοτικές υπηρεσίες. Μετά από τις απολυμάνσεις που διενεργήθηκαν στο αμαξοστάσιο του Δήμου και στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, σειρά παίρνει σήμερα το κτίριο της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης, ενώ θα ακολουθήσουν μέσα στο Σαββατοκύριακο το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης και το κτίριο όπου στεγάζεται η Πολεοδομία.

Σε διαρκή επικοινωνία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και τις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται από την πρώτη στιγμή που άρχισε να καταγράφεται αυξητική τάση των κρουσμάτων στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.