Λογοθετίδης: Καθαρά Δευτέρα θα φτάσουμε στην κορύφωση των διασωληνωμένων

Medical workers wearing personal protective equipment (PPE) take care of a patient at the intensive care unit (ICU) of the George Papanikolaou General Hospital, during the coronavirus disease (COVID-19) pandemic in Thessaloniki, Greece, November 11, 2020. Picture taken November 11, 2020. REUTERS/Alexandros Avramidis

Ο καθηγητής νανοτεχνολογίας ΑΠΘ Στέργιος Λογοθετίδης μίλησε στην εκπομπή του OPEN «Τώρα ό,τι συμβαίνει», αναφέρθηκε στην πρόβλεψη κρουσμάτων κορονοϊού, διασωληνωμένων και θανάτων και δήλωσε πως τηρώντας τα υπάρχοντα μέτρα θα έχουμε περαιτέρω μείωση. Επίσης, ανέφερε πως εάν δεν πέσουν οι αριθμοί των κρουσμάτων δεν πρέπει να βγούμε για κανένα λόγο από το lockdown.

«Την Καθαρά Δευτέρα προβλέπεται να φτάσουμε στο μέγιστο των διασωληνωμένων, προβλέπεται να έχουμε 550 διασωληνωμένους. Βλέπω σημαντική αύξηση», είπε μεταξύ άλλων ο Στέργιος Λογοθετίδης.

Διαβάστε ακόμα: Διαβάστε ακόμα: Βασιλακόπουλος για lockdown: Λιανεμπόριο στις 22 Μαρτίου, Πάσχα στα χωριά μας

«Πιο αυστηρά και πιο έξυπνα όπως αυτά που έχουμε τώρα, ρίχνουν την ταχύτητα μετάλλαξης του ιού κατά 2 με 3 φορές. Όσο πιο πολύ προσέχουμε τόσο πιο γρήγορα θα πέφτει η ταχύτητα μετάλλαξης. Η κορύφωση των κρουσμάτων είναι περίπου τώρα. Και θα αρχίσει γρήγορη πτώση αν εφαρμοστούν σωστά τα μέτρα. Τα κρούσματα από την Τρίτη και μέχρι το Σάββατο θα αρχίσουν να πέφτουν γρήγορα αν τηρηθούν τα μέτρα αυστηρά. Και θα έχουμε περεταίρω μείωση», τόνισε.

Ο Στέργιος Λογοθετίδης τόνισε πως με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα, κανένα άνοιγμα δεν πρέπει γίνει πριν τις 22 Μαρτίου καθώς και ότι θάνατοι θα αυξηθούν τις επέμενες μέρες εξαιτίας της νέας μετάλλαξης του ιού.