Λοβέρδος για ΚΙΝΑΛ: Μπορώ καλύτερα από τη Γεννηματά

Ετοιμος να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εμφανίζεται ο Ανδρέας Λοβέρδος σε δηλώσεις του, αφήνοντας σαφείς αιχμές για την Φώφη Γεννηματά.

Αν και όπως τόνισε δεν θέλει η εβδομάδα να ξεκινήσει με «ανταγωνιστικές εκφράσεις», ο κ. Λοβέρδος σχολιάζοντας την τακτική της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ, είπε ότι «η αμφιθυμία μέχρι στιγμής σε πολλά θέματα έχει δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα». «Μπορώ καλύτερα» δήλωσε, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6.

«Το βασικό πρόβλημα του κόμματος είναι να απαγκιστρωθεί από την στασιμότητα, να μην την αναπαράγει άλλο. Αυτό το ποσοστό δεν επιτρέπει σε ένα κόμμα να συνεργαστεί, γιατί θα το καταπιούν. Δείχνει ότι υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα, που δεν το αφήνει να μεγαλώσει», δήλωσε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, που έχει ξεκαθαρίσει την πρόθεσή του να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος.

Αναφορικά με τις συνεργασίες, ο Ανδρέας Λοβέρδος υπογράμμισε ότι σε αυτά τα ποσοστά είναι δύσκολες, διότι θα το καταπιούν. Οπως τόνισε χαρακτηριστικά, γίνεσαι «ευάλωτος πολιτικά». «Μπορώ να πετύχω, να συμβάλω, ώστε να επιτύχουμε τον υπερδιπλασιασμό των ποσοστών του, που θα το καταστήσει κύριο παράγοντα, ένα μάχιμο κόμμα», σχολίασε. Παράλληλα, αρνήθηκε εκ νέου την επιλογή σύμπλευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «διέσυρε και τραυμάτισε την έννοια του προοδευτισμού». «Όταν είσαι στο 6%, αυτός που σου προτείνει συνεργασία θέλει να σε καταπιεί, δεν θέλει να σε σεβαστεί, αν παρακάμψεις τα μεγέθη της πολιτικής δύναμης, τότε κακό του κεφαλιού σου» πρόσθεσε, ενώ υπογράμμισε την αυτόνομη πορεία του Κινήματος και την ενίσχυσή του.

Λοβέρδος για την καθαίρεση του: «Εχει τελειώσει αυτό, δεν ασχολούμαι»
Ερωτηθείς για η υποψηφιότητά του ευνοεί τη Νέα Δημοκρατία, όπως του καταλογίζουν ορισμένοι, ο Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε ότι «κανείς δεν έχει τολμήσει να μου το πει και να με κοιτάει στα μάτια, ”εσύ είσαι δεξιός”, κανείς δεν μου το έχει πει», εξηγώντας ότι αυτό οφείλεται στο πολιτικό του έργο, όταν ήταν κόμμα εξουσίας το ΠΑΣΟΚ και τις μεταρρυθμίσεις που έφερε από τα υπουργεία που υπηρέτησε.

Σχολιάζοντας την καρατόμησή του από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και για το αν αισθάνεται πικρία μετά από αυτή την απόφαση, ο κ. Λοβέρδος δήλωσε: «Εχει τελειώσει αυτό το θέμα. Ό,τι αισθάνθηκα, το είπα στη δήλωσή μου. Δεν ασχολούμαι».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.