«Λύγισαν» οι μηχανοδηγοί περνώντας από το σημείο της τραγωδίας στα Τέμπη – «Τρέμαμε όλοι»

Ένα μήνα μετά την τραγωδία με τους 57 νεκρούς στα Τέμπη, τα εμπορικά τρένα ξαναμπήκαν στις ράγες και για πρώτη φορά, δίπλα στους μηχανοδηγούς ταξίδεψαν και εκπαιδευτές.

Περνώντας από το σημείο που το «κλειδί» δεν γύρισε ποτέ, όλοι ήταν «μουδιασμένοι». Όπως είπε στο Star μέλος του πληρώματος της αμαξοστοιχίας, «μόλις μπήκαμε στη σήραγγα βουρκώσαμε. Στο σημείο του δυστυχήματος το τρένο έκοψε ταχύτητα και χτυπήσαμε τις κόρνες. Τρέμαμε όλοι. Κάναμε τον σταυρό μας. Κοιτάξαμε ψηλά στον ουρανό και προσευχηθήκαμε για όλους αυτούς που χάθηκαν. Δε μιλούσε κανείς».

Στη μηχανή ήταν τρεις οδηγοί αυτή την φορά. O ΟΣΕ φαίνεται πως εκπληρώνει τις απαιτήσεις των συνδικαλιστών. «Μας είπαν ότι σιγά σιγά θα ικανοποιήσουν όλα τα αιτήματά τους» διευκρίνισε ο πρόεδρος μηχανοδηγών Κώστας Γενηδούνιας.

Πάντως ακόμη και τώρα, μετά την τραγωδία, καταγράφονται επικίνδυνες καταστάσεις. Όπως για παράδειγμα στον Καστελλόκαμπο της Πάτρας, που παραλίγο να γίνει σύγκρουση πάνω στις γραμμές του τρένου. Οδηγός αυτοκινήτου σταμάτησε λίγα μέτρα πριν από τις ράγες αφού είδε μπροστά του ξαφνικά ένα ρομποτικό όχημα του ΟΣΕ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.