Για «ρουσφέτια και πελατειακές εξυπηρετήσεις στην πλάτη των φορολογούμενων» κάνει λόγο ο τομεάρχης Εσωτερικών της Ν.Δ. Μάκης Βορίδης, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τους ΟΤΑ, το οποίο εισάγεται προς συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

«Η κυβέρνηση, που μόλις λίγες εβδομάδες πριν, νομοθέτησε τη φορολόγηση των ανθρώπων με εισόδημα 600 ευρώ το μήνα και την περικοπή των συντάξεων των 900 ευρώ το μήνα, αυτή η ίδια κυβέρνηση σήμερα νομοθετεί αχρείαστες προσλήψεις και πρόσθετες δαπάνες του ευρύτερου δημοσίου», σημειώνει και συμπληρώνει ότι με το νομοσχέδιο που κατέθεσε το υπουργείο Εσωτερικών νομοθετούνται «προσλήψεις εργαζομένων για δημοτικές εταιρείες που δεν υπάρχουν. Προσλαμβάνεται το προσωπικό των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών που δεν υπάρχουν πια. Καταργείται η αναστολή προσλήψεων για τους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, λες και αυτό είναι το κρίσιμο θέμα για τους πολίτες».

«Αναγνωρίζονται οδοιπορικά για τα ΔΗΠΕΘΕ, διορίζονται όσοι είχαν συμμετάσχει σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ για Νομικά Πρόσωπα που καταργήθηκαν ή λύθηκαν, νομοθετούνται επιδόματα ανθυγιεινής εργασίας χωρίς πραγματικό λόγο. Ακόμη και το γάλα που δεν χορηγήθηκε σε εργαζόμενους ρυθμίζεται να αποδοθεί σε χρήμα», συνεχίζει.

Ο κ. Βορίδης τονίζει ότι αυτή είναι η πολιτική της κυβέρνησης: Ρουσφέτια, πελατειακές εξυπηρετήσεις στην πλάτη των φορολογούμενων πολιτών.

Όπως υποστηρίζει, «η πολιτική της φιλοσοφία είναι βγαλμένη από το χθες που μας οδήγησε στην κρίση: Κρατισμός, ανορθολογικές προσλήψεις, και την ίδια ώρα, που εξοντώνει με την φορολογία τους ανθρώπους της παραγωγής και του μόχθου, αυξήσεις και επιδόματα στο προστατευμένο εργασιακό περιβάλλον του Δημοσίου».