Μαγιορκίνης για κορωνοϊό: Ενισχυμένο το δεύτερο κύμα της πανδημίας

Σαφής είναι η επιβάρυνση του επιδημιολογικού φορτίου στη βόρεια Ελλάδα, τόνισε ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά τη σημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας.

Η ένταση του δευτέρου κύματος της πανδημίας, είπε ο κ. Μαγιορκίνης, ενισχύεται σε παγκόσμιο επίπεδο και καταγράφονται 500.000 κρούσματα ανά ημέρα. Στην Ευρώπη καταγράφονται 200.000 κρούσματα ανά ημέρα, 1.500 θάνατοι και πολλά κράτη λαμβάνουν πλέον αυστηρότερα μέτρα προστασίας οπό τον κορονοϊό.

Διπλασιασμό των κρουσμάτων έχουμε και στην Ελλάδα, όπου μεσοσταθμικά ο αριθμός των νεκρών αγγίζει τους 10 και των δασωληνωμένων τους 90 ασθενείς.

Στην Αττική είπε ότι παρουσιάστηκε αύξηση των διαγνώσεων κατά 40% σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα.

Ωστόσο συμπλήρωσε πως η αύξηση εκτός Αττικής έχει πιο επιθετικά χαρακτηριστικά, γι’ αυτό μειώνεται το ποσοστό συμμετοχής του Λεκανοπεδίου στα συνολικά κρούσματα.

Σε ό,τι αφορά τα ηλικιακά χαρακτηριστικά των κρουσμάτων επισήμανε ότι οι νέοι μεταξύ 19 και 40 χρόνων μολύνονται δύο φορές πιο εύκολα από άλλες ηλικιακές ομάδες, τονίζοντας ότι οι νέοι θα πρέπει να καταλάβουν πως δεν είναι άτρωτοι.

Αναφερόμενους στο εμβόλιο της γρίπης είπε ότι έχουν συνταγογραφηθεί περισσότερα από 2,3 εκατ. δόσεις και έχουν εκτελεστεί 1,7 εκατ. εμβόλια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.