Μαγιορκίνης: Ηρθε το δεύτερο κύμα κορονοϊού – 600 κρούσματα τη μέρα αν συνεχίσουμε έτσι

Το δεύτερο κρούσμα της πανδημίας του κορονοϊού είναι ήδη εδώ. Δεν αναμένεται, δεν απέχουμε, δεν… σώνεται. Η Ελλάδα έχει μπει με το… ενάμισι πόδι στη δεύτερη φάση της πανδημίας σύμφωνα με τον Γκίκα Μαγιορκίνη, ο οποίος τόνισε μιλώντας στο Open TV ότι αν συνεχίσουμε να μην τηρούμε τα μέτρα, ο ρυθμός δείχνει ότι τα ημερήσια κρούσματα σε 10 μέρες, θα είναι 600 με 700.

Ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, τόνισε ότι αν μπει μπροστά το 3 στις εκατοντάδες των κρουσμάτων (σ.σ.: χθες καταγράψαμε 262 κρούσματα σε ένα 24ωρο) και οι ΜΕΘ φτάσουν στους 50 νοσηλευόμενους (σ.σ.: χθες είχαμε 24) τότε η κατάσταση δύσκολα θα αναστραφεί.

Προβληματισμό προκαλεί επίσης ο κίνδυνος συγχρωτισμού ενόψει Δεκαπενταύγουστου, ενώ όπως υπογράμμισε ο καθηγητής, είναι θέμα χρόνου η μετάδοση του κορονοϊού από τη μια ηλικιακή ομάδα στην άλλη. Στο τραπέζι υπάρχουν ήδη από τις προηγούμενες ημέρες εισηγήσεις για λήψη σκληρότερων μέτρων τόσο από την πλευρά των επιδημιολόγων, όσο και από την πλευρά της Πολιτικής Προστασίας, τα οποία όπως φαίνεται δύσκολα θα αποφευχθούν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.