Μαγιορκίνης: Το επιδημικό φορτίο έχει αυξημένη επιβάρυνση στο κέντρο της Αθήνας

«Τα κρούσματα που καταγράφονται σήμερα οφείλονται κυρίως σε γεγονότα που παρατηρήθηκαν 10 ημέρες πίσω. Η αύξηση των κρουσμάτων πανελλαδικά και κυρίως στην Αττική συμπίπτει χαρακτηριστικά με την επάνοδο μεγάλου ποσοστού ατόμων που επέστρεψαν από τις άδειες του καλοκαιριού», τόνισε ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Αυτή η χρονική συγκυρία έχει μεγάλη σημασία για τα αστικά κέντρα διότι με την επάνοδο των αδειούχων η πληθυσμιακή πυκνότητα αυξάνεται σημαντικά», υπογράμμισε ο καθηγητής.

Παράλληλα, ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε πως το επιδημικό φορτίο έχει αυξημένη επιβάρυνση στις περιοχές του κέντρου της Αθήνας

Αναφορικά με την αποτελεσματικότητα των μέτρων που ανακοινώθηκαν την Τρίτη για την Αττική, ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε πως «αναμένεται να φανεί εντός περίπου 10-14 ημέρες», ενώ για την μείωση του αριθμού των διασωληνωμένων αναμένεται να χρειαστεί παραπάνω, περίπου 20-30 ημέρες.

Ο καθηγητής υπογράμμισε ταυτόχρονα την τάση αύξησης της πίεσης στο σύστημα υγείας, που δεν δείχνει σημάδια υποχώρησης.

Παράλληλα, τόνισε πως οι ηλικιωμένοι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, σημειώνοντας πως ενισχύονται οι συστάσεις σε όσους είναι πάνω από 65 ετών, «να περιορίσουν τις κοινωνικές τους επαφές στις ελάχιστες δυνατές».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.