Μακρή: ΕΔΕ για τον καθηγητή που κατηγορείται ότι παρενόχλησε σεξουαλικά μαθήτρια

Ενοχλημένη με την συμπεριφορά του καθηγητή βιολογίας από την Αλεξανδρούπολη και τις αντιδράσεις του στις κάμερες και τους δημοσιογράφους δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, η οποία μίλησε για την υπόθεση που έχει προκαλέσει σάλο.

Όπως είπε η υφυπουργός στο MEGA, δεν προκύπτει πως ο καθηγητής έχει περάσει αξιολόγηση, ενώ επικαλέστηκε την επίσημη ενημέρωση του υπουργείου εξηγώντας ότι η διευθύντρια του σχολείου, στις 27 Μαρτίου απευθύνθηκε με έγγραφο στη διεύθυνση εκπαίδευσης, όπου ανέφερε αποκλίνουσα συμπεριφορά του καθηγητή και μάλιστα την ίδια ημέρα του απαγόρευσε και την είσοδο στην τάξη.

«Στις 27/3/2024 ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων έστειλε και εκείνος έγγραφο, στο οποίο μιλούσε και για σεξουαλική παρενόχληση. Η διευθύντρια εκπαίδευσης την ίδια ημέρα διέταξε ΕΔΕ έναντι όλων, δηλαδή εκπαιδευτικών, στελεχών που τυχόν γνώριζαν, δεν ανέδειξαν, αποσιώπησαν ή κάλυψαν τον καθηγητή», συμπλήρωσε η υφυπουργός Παιδείας και υπογράμμισε ότι η Ένορκη Διοικητική Εξέταση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η κυριά Μακρή δήλωσε ακόμη ότι ο εκπαιδευτικός έπαιρνε άδειες και απουσίαζε συχνά. «Ό,τι είναι επιβεβλήμενο το κάνουμε και όσοι έχουν ευθύνες έχουν και τις ανάλογες συνέπειες», συμπλήρωσε εκτιμώντας ότι η αποκλίνουσα συμπεριφορά του ενδεχομένως να μην διαπιστώθηκε έγκαιρα εξαιτίας των συχνών απουσιών του.

Η είδηση έχει προκαλέσει οργή στην εκπαιδευτική κοινότητα της Αλεξανδρούπολης, αλλά και την κοινή γνώμη. Ο καθηγητής, μετά την καταγγελία της 17χρονης συνελήφθη, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την δίκη, με όρο να μην πλησιάζει το Λύκειο.

Ο ίδιος δηλώνει αθώος και θύμα σκευωρίας, ενώ αίσθηση προκάλεσε το μοναδικό σόου στο οποίο επιδόθηκε όταν βγήκε από το δικαστικό μέγαρο Αλεξανδρούπολης, μπροστα στις κάμερες.




Πηγή: https://www.newsbomb.gr/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.