Μακρόν: Η Ελλάδα ανακάμπτει, στηρίζουμε την προσπάθεια

«Η Γαλλία στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας»

Η Ελλάδα επανέρχεται στην ανάκαμψη, την ανάπτυξη και τις επενδύσεις, δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν, κατά την συνέντευξη Τύπου μετά από τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ σημείωσε ότι πρέπει να επισπευστούν οι μεταρρυθμίσεις.

Κατά τις κοινές του δηλώσεις με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Μακρόν είπε ότι η Γαλλία στηρίζει την προσπάθεια της Ελλάδας, κυρίως για την οικοδόμηση της εμπιστοσύνης, ενώ χαρακτήρισε πρώτο θετικό βήμα την επιστροφή της χώρας στις αγορές και κάλεσε το ΔΝΤ να μην προβάλει νέες απαιτήσεις.

Όπως είπε, οι δύο χώρες είναι ιστορικά συνδεδεμένες. «Οι δυο μας χώρες είναι συνδεδεμένες από την ιστορία από σχέσεις διανοούμενων, καλλιτεχνών. Οι Γάλλοι έχουν μεγαλώσει με ταινίες του Κ. Γαβρά, με βιβλία του Κ. Καστοριάδη», τόνισε ο κ. Μακρόν, ενώ στάθηκε στο γεγονός ότι η πλειονότητα των Ελλήνων μαθητών, διδάσκεται ως δεύτερη ξένη γλώσσα τη γαλλική.

Όπως είπε, «αύριο θα ενισχύσουμε και την ελληνική αναπτυξιακή τράπεζα». Σημείωσε, δε, ότι συνοδεύεται πό μεγάλη αντιπροσωπεία επιχειρήσεων. «Θα βοηθήσουν την Ελλάδα να επανέλθει. Επιθυμούμε να στηρίξουμε την ανάπτυξη που επανέρχεται στην Ελλάδα», πρόσθεσε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.