Μαρουσάκης: Από σήμερα η κακοκαιρία – Πιο δύσκολη η αρχή της ερχόμενης εβδομάδας

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Την αλλαγή του καιρού που θα ξεκινήσει από σήμερα, Πέμπτη, και θα συνεχιστεί αύριο, Παρασκευή, το Σαββατοκύριακο αλλά και τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας ανέλυσε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Όπως είπε το βαρομετρικό χαμηλό απασχολεί ήδη από τα βορειοανατολικά και «καθώς θα πηγαίνουμε προς το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξαπλώνονται στον ηπειρωτικό κορμό και την Κρήτη με χιονοπτώσεις στα κεντρικά και τα βόρεια γεωγραφικά διαμερίσματα».

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη «το κύμα κακοκαιρίας μεταφέρει και ποσότητες αφρικανικής σκόνης ιδιαίτερα προς τα κεντρικά και νότια και αντιστρέφει τους ανέμους σε νοτιάδες και γι’ αυτό σήμερα θα έχουμε άνοδο της θερμοκρασίας ως προς τις μέγιστες τιμές».

Επικαλούμενος τους χάρτες των αερίων μαζών ο κ. Μαρουσάκης είπε ότι «οι πολικές αέριες μάζες ξεκίνησαν ήδη το ταξίδι τους από τη βορειοανατολική Ευρώπη και έτσι αύριο, Παρασκευή, το Σαββατοκύριακο και στις αρχές της άλλης εβδομάδα θα φέρουν πολύ κρύο, χαμηλές θερμοκρασίες και παγετό που θα δημιουργήσει προβλήματα στις καλλιέργειες ειδικά σε περιοχές που βρέχονται από το Αιγαίο καθώς οι αέριες μάζες πρέπει να πάρουν υγρασία από το Αιγαίο».

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποίησε, μάλιστα, ότι στις αρχές της ερχομένης εβδομάδας θα έχουμε γενίκευση των βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.