Μαξίμου: Δεν σχετίζεται με τα ειδικά συμφέροντα κάθε κράτους ο πολιτικός διάλογος πριν τις Συνόδους

Οι προπαρασκευαστικές συζητήσεις για τη σύνταξη των διακηρύξεων πριν από ευρωπαϊκές Συνόδους αποτελούν πάγια διαδικασία που δεν σχετίζεται με τα ειδικά συμφέροντα κάθε κράτους – μέλους, διευκρινίζουν πηγές του Μαξίμου, τονίζοντας πως η κυβέρνηση έχει ζητήσει, εν όψει της Συνόδου της Ρώμης, να αναδειχθεί η σημασία του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει και την προστασία των εργαζομένων.

Όπως αναφέρουν πηγές της κυβέρνησης πάντοτε εν όψει των Ευρωπαϊκών Συνόδων λαμβάνουν χώρα προπαρασκευαστικές συζητήσεις για τη σύνταξη των διακηρύξεων/ανακοινωθέντων. Κατά τη διαδικασία αυτή γίνεται πολιτικός διάλογος ώστε να διαμορφωθεί το κοινό έδαφος μεταξύ των κρατών μελών της Ε.Ε.

«Αυτή είναι μία πάγια διαδικασία που δεν σχετίζεται άμεσα με τα ειδικά συμφέροντα και τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν σε κάθε κράτος μέλος» τονίζουν.

Σχολιάζουν ότι η ελληνική πρόταση σηματοδοτεί την ανάγκη για διαρκή μέριμνα της Ε.Ε. για την προστασία των εργαζομένων που θα έχει πολλαπλά οφέλη στην πορεία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.