Με δεκάδες περιπολίες ο Στρατός στη μάχη κατά των πυρκαγιών

Σχεδόν όλη η χώρα βρίσκεται σε αυξημένο συναγερμό, καθώς ο καιρός των τελευταίων ημερών να είναι Hot Dry Windy ευνοώντας την εξάπλωση φωτιάς. Ο Στρατός με περιπολίες ελέγχει τις επικίνδυνες για φωτιά περιοχές με θερμικές κάμερες και ειδικά μηχανήματα.

Τα μέτρα του Στρατού για τις φωτιές είναι:

Σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια εκπέμπονται με μέριμνα των ΕΔ, 66 εποχούμενενες περίπολοι και επανδρώνονται 2 πυροφυλάκια.
Οι εποχούμενες περίπολοι είναι εφοδιασμένες με θερμικές κάμερες και έχουν ως σκοπό την αποτροπή. Διέρχονται από ορεινούς όγκους και συνδράμουν στην επιτήρηση.

Σε 1η Φάση κατάλληλα μηχανήματα Μηχανικού (δηλαδή προωθητές γαιών, ισοπεδωτές και φορτωτές) βρίσκονται σε διασπορά (σε συγκεκριμένα σημεία) και σε ετοιμότητα κινήσεως εντός 20 λεπτών, για συνδρομή στις περιοχές Αττικής, Βοιωτίας και Κορινθίας. Αντίστοιχα υφίστανται φορείς για τη μεταφορά των εν λόγω μηχανημάτων.
Σε 2η Φάση (αν τυχόν χρειασθούν επιπλέον ενισχύσεις) υπάρχουν στη Θεσσαλία (σε ετοιμότητα κινήσεως εντός 2 ωρών) επιπλέον μηχανήματα και φορείς για τη μεταφορά τους.
Σε 3η Φάση από Θεσσαλονίκη (σε ετοιμότητα κινήσεως εντός 2 ωρών).

Την ίδια ώρα οι Ένοπλες Δυνάμεις συνδράμουν με:

Λεωφορεία (σε ετοιμότητα), με σκοπό τη συνδρομή σε ενδεχόμενο εντολής εκκένωσης του πληθυσμού, στις περιοχές Αττικής, Βοιωτίας, Ευβοίας, Κορινθίας.

Αξιωματικό Σύνδεσμο στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ).
Πεζοπόρα τμήματα «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ» και Ομάδες «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ», εάν απαιτηθούν.
Εναέρια μέσα (αεροσκάφη – ελικόπτερα) για πυρόσβεση, όταν απαιτηθούν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.