«Με έπιασαν στον ύπνο και μου άρπαξαν €12.000!»

Πληθαίνουν οι καταγγελίες ανυποψίαστων θυμάτων που εξαπατήθηκαν από επιτήδειους με πρόσχημα το Market Pass.

Σύμφωνα με νέα καταγγελία, του πήραν μέσα σε δευτερόλεπτα από τον τραπεζικό του λογαριασμό 12.000 ευρώ (5.998 ευρώ με την πρώτη μεταφορά και 5.998 με τη δεύτερη).

Το θύμα είναι 47χρονος ταξιτζής από το Γαλάτσι και μίλησε στο protothema.gr, εξηγώντας πως ο επιτήδειος που τον εξαπάτησε, τού παρουσιάστηκε ως ο βοηθός του λογιστή του, επαναλαμβάνοντας ότι «με έπιασε στον ύπνο, κυριολεκτικά».

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Δευτέρας (2/10) στις 15.30 όταν δέχθηκε ένα τηλεφώνημα και το σήκωσε μέσα στον ύπνο του. «Με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν ότι έχει εγκριθεί το Market Pass με το όνομά μου. Μου είπε ότι είναι ο βοηθός του λογιστή μου και με έπιασε κυριολεκτικά στον ύπνο» δήλωσε αρχικά στο protothema.gr.

Όπως εξήγησε στη συνέχεια: «Μου είπε ότι πρέπει να πάω στο ΑΤΜ για να μεταφερθούν τα χρήματα. Με καθοδηγούσε και εγώ έκανα τη μεταφορά χρημάτων. Είχα βάλει την κάρτα μου και μού έδινε κάτι κωδικούς για να γίνουν οι μεταφορές».

Ωστόσο, μετά τις δύο μεταφορές στον απατεώνα λογιστή που εισέπραξε τα 12.000 ευρώ, ο 47χρονος ζήτησε να μιλήσει με τον λογιστή του. «Του λέω ”για δώσε μου τον Α… (αναφέρει το όνομα του λογιστή του)” και μου λέει ”έχει κορωνοϊό”» δήλωσε, συμπληρώνοντας ότι εκείνη τη στιγμή θορυβήθηκε, έκλεισε το τηλέφωνο στον απατεώνα και πήρε τον λογιστή του κατευθείαν περιγράφοντάς του ό,τι συνέβη. «Πώς την πάτησα έτσι; Με καθοδηγούσε σαν να με είχε υπνωτίσει» αναρωτιόταν ξανά και ξανά.

Αφού κατάλαβε τι συνέβη, πήρε την τράπεζα, ακύρωσε την κάρτα και έπειτα πήγε στην Ασφάλεια για να κάνει καταγγελία. Μάλιστα, όπως είπε στο protothema.gr, είχε συζητήσει με τον αστυνομικό αδερφό του τις απάτες με το Market Pass που αποκαλύπτονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Πάντως, όπως μας ανέφερε ο 47χρονος, ο επιτήδειος τον καλούσε ξανά και ξανά όταν του το έκλεισε για να πάρει τον λογιστή του. «Εξακολουθούσε και με έπαιρνε. Πάλι και πάλι και πάλι για να πάρει κι άλλα λεφτά» ενώ όταν ο ταξιτζής τον πήρε πίσω για να του ζητήσει τον λόγο, ο απατεώνας είχε απενεργοποιήσει το νούμερο.

Συμβουλές από την ΕΛΑΣ για αποφυγή εξαπάτησης πολιτών

Με αφορμή περιστατικά εξαπάτησης πολιτών, σε διάφορες περιοχές της χώρας, από επιτήδειους που προσεγγίζουν κυρίως άτομα τρίτης ηλικίας και με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα τους αποσπούν χρηματικά ποσά, η Ελληνική Αστυνομία συνιστά:

– Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας «πλησιάζουν» ως γνωστοί συγγενικών – φιλικών προσώπων.
– Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.
– Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.