Με εξώδικο απαντά στις καταγγελίες ότι χτυπούσε ηθοποιό σε παράσταση o Πέτρος Φιλιππίδης

Με εξώδικο απαντά ο Πέτρος Φιλιππίδης κατά του δικηγόρου Γιώργο Γεράρη, ο οποίος χθες το πρωί κατήγγειλε ότι χτυπούσε ηθοποιό σε θεατρική παράσταση (δεν ανέφερε το όνομά του) για δύο συνεχόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η τηλεόραση του Mega, στο εξώδικό του ο κ. Φιλιππίδης χαρακτηρίζει ψευδείς και συκοφαντικούς τους ισχυρισμούς του κ. Γεράρη και αναφέρει ότι δεν έχει εκμεταλλευτεί ποτέ θεατρική σκηνή ή έργο για να ασκήσει οποιαδήποτε μορφή βίας (λεκτική, σωματική ή σεξουαλική).

Υπενθυμίζεται ότι ο γνωστός ηθοποιός ο οποίος το περασμένο διάστημα είχε βρεθεί στο επίκεντροάλλων καταγγελιών , μετά τις αποκαλύψεις που έχουν έρθει στο φως στο χώρο του θεάτρου, ζητά από τον δικηγόρο να ανακαλέσει τα όσα ισχυρίστηκε μέσα σε διάστημα τριών ημερών.
Η καταγγελία κατά του Πέτρου Φιλιππίδη από τον Γεραρή
Ο δικηγόρος Γιώργος Γεραρής, συνήγορος των κ.κ. Δούκα, Αναστασοπούλου, Παπαχαραλάμπους και Δροσάκη, έκανε την σχετική καταγγελία το πρωί της Πέμπτης στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega».

«Το ξύλο δεν ήταν θεατρικό ξύλο, αλλά κανονικό ξύλο. Τον χτυπούσε με ένα τηλέφωνο στους ώμους και μετά του έδινε χαστούκια. Μετά από λίγο καιρό συνέχισε με τα χέρια του. Με δυνατά χαστούκια, ή με χτυπήματα στους ώμους και την πλάτη με τα χέρια του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεραρής.

Όπως κατήγγειλε Πέτρος Φιλιππίδης έσπρωχνε και χαστούκιζε τον συνάδελφο του για τις ανάγκες του ρόλου στην παράσταση «Φον δημητράκης» (2013-2015), ενώ η κακοποίηση συνεχιζόταν και στα καμαρίνια.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης ενσαρκώνει επί σκηνής για δεύτερη σεζόν τον ήρωα του Δημήτρη Ψαθά. Έναν άνθρωπο που το πάθος για εξουσία και οι αρρωστημένες φιλοδοξίες τον οδηγούν στα άκρα. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο Φιλιππίδης πρότεινε ένα μικρό ρόλο στον ηθοποιό. Τον ενημέρωσε μάλιστα ότι θα «τρώει ξύλο» και η αμοιβή του θα ανέρχονταν σε 480 εύρω το μήνα.

«Όταν έβαλε τα επιθέματα, εξόργισε τον κ. Φιλιππίδη, που άρχισε να τον χτυπάει με περισσότερη δύναμη. Τον τελευταίο μήνα των παραστάσεων του έριξε μια γονατιά στη μέση, τελείως εκτός σεναρίου και σκηνοθεσίας, και ο εντολέας μου έπαιξε το υπόλοιπο των παραστάσεων σχεδόν κουτσός. Τον είχε σαν σάκο του μποξ, ανάλογα με τις διαθέσεις του».

Η κακή οικονομική κατάσταση του ηθοποιού, όπως υποστηρίζει ο Γιώργος Γεραρής τον ανάγκαζε να παραμένει στη θέση του και να δέχεται τον ξυλοδαρμό από το σκηνοθέτη . Στο τέλος της δεύτερης σεζόν, όμως, η κατάσταση ξέφυγε εντελώς.

«Στο τέλος της σεζόν έγινε το χειρότερο. Κάποια μέρα στα καμαρίνια, προφανώς είχε τα νεύρα του ο κ. Φιλιππίδης, υπήρξε μια συζήτηση μεταξύ του εντολέα μου και άλλων ηθοποιών. Ο Φιλιππίδης ρώτησε “τι λέτε εδώ”, του απάντησε μια ηθοποιός “να, λέμε πού θα πιούμε καφέ”. Αυτός θεώρησε ότι λέει ψέματα, τούς κάλεσε τους 3-4 στο καμαρίνι του και άρχισε να τους τα ψέλνει και τους είπε να του ζητήσουν συγγνώμη. Ο εντολέας μου αντέδρασε, του είπε “δεν έχουμε κάτι για να σου ζητήσουμε συγγνώμη” και τότε ο κ. Φιλιππίδης σηκώθηκε, τον άρπαξε από τον γιακά, τον πήγε ως την πόρτα, του έριξε μια γροθιά και τον πέταξε έξω και του έκλεισε την πόρτα στο πρόσωπο. Ο εντολέας μου φώναξε “αυτό δεν θα περάσει έτσι” και τότε ο κ. Φιλιππίδης άνοιξε την πόρτα και τον πλάκωσε στο ξύλο. Με γροθιές, κλωτσιές. Ηταν μπροστά όλος ο θίασος, έχουμε 9 μάρτυρες».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.