Με τι καιρό θα κάνουμε Χριστούγεννα

Φωτό αρχείου

Ενθαρρυντικές είναι οι έως τώρα προβλέψεις για τον καιρό των Χριστουγέννων. Η κακοκαιρία θα υποχωρήσει και θα δώσει τη θέση της σε… καλύτερες μέρες.

Η θερμοκρασία τις ημέρες των Χριστουγέννων αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 15 και 17 βαθμούς, ενώ όσον αφορά τις βροχοπτώσεις που αναμένονται οι περισσότερες θα έχουν πρόσκαιρο χαρακτήρα.

Για τις επόμενες πάντως ώρες, κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι ο χιονιάς και η παγωνιά καθώς ο καιρός θα επιδεινωθεί με καταιγίδες που συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους, πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις.

Τις βραδινές ώρες της Τρίτης (18/12) τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στα ανατολικά ηπειρωτικά, στη Θράκη και στο Αιγαίο, και έως τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (19/12) θα σταματήσουν στις περισσότερες περιοχές.

Στο βίντεο του meteo.gr μπορείτε να παρακολουθήσετε την πορεία της χιονιοκάλυψης στην Ελλάδα και την Ευρώπη για τις επόμενες 4 ημέρες καθώς και της δορυφορικά εκτιμώμενης χιονιοκάλυψης της Ευρώπης στις 15 Δεκεμβρίου 2018.

YouTube player

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, το Σάββατο (22/12) αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα, με σταδιακή βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα δυτικά. Η θερμοκρασία θα είναι σε άνοδο.

Την Κυριακή (23/12) ο καιρός θα είναι αίθριος με τη θερμοκρασία να μην παρουσιάζει αξιόλογη μεταβολή.

Την παραμονή των Χριστουγέννων (24/12) ο καιρός θα είναι αίθριος. Βαθμιαία στα δυτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα είναι σε μικρή άνοδο.

Χιονίζει από το απόγευμα σε περιοχές βόρεια της Θεσσαλονίκης
Την ίδια ώρα, ελαφρά χιονόπτωση σημειώνεται από το απόγευμα σε περιοχές βόρεια της Θεσσαλονίκης, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα. Ειδικότερα, χιόνι πέφτει στο Χορτιάτη, στο Ωραιόκαστρο και στο Ασβεστοχώρι, στο δρόμο προς και από το νοσοκομείο Παπανικολάου.

Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης είναι 3 βαθμοί Κελσίου, στα Γρεβενά 2, στις Σέρρες και στην Ελευθερούπολη Καβάλας 5, στον Πολύγυρο (όπου επίσης χιονίζει) 1, στο Κιλκίς 1, στο Αμύνταιο -1 και στη Φλώρινα -2.

Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στη Βόρεια Ελλάδα
Χιονοπτώσεις σημειώνονται στους ορεινούς όγκους της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας, αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, ενώ σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα οχήματα.

Στα «λευκά» ντύθηκαν η Κοζάνη, η Φλώρινα και το Αμύνταιο, όπου ο υδράργυρος έπεσε το πρωί κάτω από το μηδέν. Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Φλώρινας, όπως επίσης στους επαρχιακούς δρόμους της Κοζάνης.

Το ίδιο για τους οδηγούς που κινούνται σε σημεία του ορεινού εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της Καστοριάς και των Γρεβενών.

Χωρίς προβλήματα πάντως διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό και στους κάθετους άξονές της.

Στην Κεντρική Μακεδονία αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα των οδηγών που κινούνται προς τα χιονοδρομικά κέντρα της Ημαθίας (Σέλι, «3-5 Πηγάδια») και της Πέλλας («Καϊμάκτσαλαν»).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.