Μέχρι τις 10 το βράδυ και κωδικό 2 τα ραντεβού στο κομμωτήριο

Τεράστια είναι η ζήτηση και πλήθος κόσμου «τρέχει» για να προλάβει την περιποίηση της τελευταίας στιγμής, σε κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής, που κατ’ εξαίρεση παραμένουν ανοιχτά μέχρι και αυτή την Κυριακή, 8 Νοεμβρίου, παρά το γεγονός ότι το γενικό lockdown, έχει ξεκινήσει από σήμερα, Σάββατο 7 Νοεμβρίου.

Μάλιστα για να εξυπηρετήσουν τον μεγάλο όγκο των πελατών, τα κομμωτήρια λειτουργούν από τις 07:00 το πρωί μέχρι τις 22:00, ενώ παρά το γεγονός ότι η αύξηση στα κομμωτήρια έχει φτάσει το 100%, οι κανόνες και τα μέτρα ασφαλείας κατά του κορονοϊού τηρούνται κανονικά.

Εν τω μεταξύ, αρχικά υπήρχε η σκέψη να προστεθεί ένας επιπλέον κωδικός στα SMS που θα προβλέπει τη μετακίνηση στα κομμωτήρια. Αλλά η σκέψη αυτή γρήγορα εγκαταλείφθηκε. Άλλωστε, το sms για τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής θα ισχύσει μόνο για αυτό το Σαββατοκύριακο, αφού από τη Δευτέρα οι επιχειρήσεις αυτές κλείνουν στο πλαίσιο του lockdown. SMS 2 στο 13033, λοιπόν, είναι απραίτητο για να πάτε στο κομμωτήριο ή στο κέντρο αισθητικής νόμιμα.

Πώς θα στείλετε SMS στο 13033
Μπορείτε να στείλετε από το κινητό σας μήνυμα SMS στον αριθμό 13033 χωρίς χρέωση.

Το SMS πρέπει να είναι της μορφής:

Χ [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.
Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.