ΜέΡΑ25: Η Ε.Ε. μοιράζει ψίχουλα στους ιθαγενείς για να συγκαλύψει τη νέα λιτότητα

Ως «μία από τα ίδια» χαρακτηρίζει το ΜέΡΑ25 τις ανακοινώσεις της Κομισιόν για τις ενισχύσεις προς την Ελλάδα.

«Πριν ακόμα η Ούρσουλα φον ντε Λέγιεν μιλήσει, το Μνημονιακό Τόξο πανηγύριζε. Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ικανοποιημένος. Ο κ. Τσακαλώτος μίλησε για ευχάριστη έκπληξη. Μόνο όσοι διάβασαν τις λεπτομέρειες κατάλαβαν ότι πρόκειται για μία από τα ίδια» αναφέρει το κόμμα σε ανακοίνωσή του προσθέτοντας πως «άλλη μια φορά, η Ε.Ε. μοιράζει ψίχουλα στους ιθαγενείς για να συγκαλύψει την τεράστια νέα λιτότητα που τους ετοιμάζει».

Σύμφωνα με το ΜέΡΑ25 «από τα 32 δισ. που λένε ότι θα έρθουν στην Ελλάδα μόνο τα 22,6 δισ. είναι ενισχύσεις. Τα δάνεια τι να τα κάνεις όταν το χρέος σου είναι ήδη στον ουρανό; Από αυτά τα 22,5 δισ. θα πρέπει να αφαιρεθούν: Το 1,8 δισ. κόστος χρηματοδότησης του Ταμείου με τις εγγυήσεις που θα βαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς και τις αποπληρωμές των δανείων της Επιτροπής που, περίπου, αναλογούν στα 9,8 δισ. για την Ελλάδα. Άρα, 22,5 μείον 1,8 μείον 9,8 δια του τρία». Επομένως – όπως σημειώνει το κόμμα – «μιλάμε για 3,6 δισ. ετησίως για τρία χρόνια (2021-24)».

Ωστόσο, συνεχίζει η ανακοίνωση του κόμματος, «το 2021, θα έχουμε ένα έλλειμμα κρατικού προϋπολογισμού τουλάχιστον 24 δισ., που θα είναι το πάτημα της τρόικας να απαιτήσουν, για την ίδια τριετία 2021-24, λιτότητα τουλάχιστον 15 δισ., ή 5 δισ. ετησίως. Δηλαδή, με το ένα χέρι θα μας δίνουν 3 ή 4 δισ. και με το άλλο θα μειώνουν μισθούς, συντάξεις και δαπάνες 5 δισ. και βάλε».

«Είναι να χαιρόμαστε; Αναρωτιέστε γιατί χαίρονται και χαμογελούν οι κύριοι Μητσοτάκης, Σταϊκούρας, Τσίπρας και Τσακαλώτος; Κι εμείς αναρωτιόμαστε» καταλήγει το ΜέΡΑ25.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.