Μετά τον καύσωνα τι; Γιατί όλοι περιμένουν την Τρίτη

Η Ελλάδα για μια ακόμη ημέρα βρίσκεται σε συνθήκες καύσωνα, κάτι που φαίνεται πως θα αλλάξει τις επόμενες ώρες.

Συγκεκριμένα, ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει σε ανάρτησή του πως η θερμοκρασία από τη Δευτέρα και μετά θα παρουσιάσει πτώση με την πιο… δροσερή ημέρα να είναι η Παρασκευή όπου ο υδράργυρος θα φτάσει στους 33 βαθμούς.

Μάλιστα, η πτώση της θερμοκρασίας θα ξεκινήσει από την Τρίτη και βαθμιαία η εβδομάδα θα κυλήσει με κανονικές, για την εποχή, θερμοκρασίες.

Αναλυτικά η ανάρτηση του έμπειρου προγνώστη:

Η πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την ΕΜΥ

Ο καιρός τη Δευτέρα

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά κυρίως ορεινά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι, ενώ στα βόρεια πιθανόν να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 35 με 38 και κατά τόπους τους 39 βαθμούς, στη νησιωτική χώρα τους 32 με 35 βαθμούς και μόνο στη νότια Κρήτη θα φτάσει κατά τόπους τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τρίτη

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, με πιθανότητα κυρίως στα ορεινά να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 και στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ με τάση εξασθένησης στο Ιόνιο από τις βραδινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια. Η μέγιστη τιμή της θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 33 με 35 βαθμούς, στα κεντρικά και τα νότια ηπειρωτικά τους 35 με 37 και στη νησιωτική χώρα τους 32 με 35 βαθμούς Κελσίου.

 

 

Πηγή:https://www.newsbomb.gr/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.