Μετακίνηση εκτός νομού: Πώς κινούμαστε τα Χριστούγεννα – Απαγορεύσεις και εξαιρέσεις

Εξακολουθεί να ισχύει και κατά την περίοδο των Χριστουγέννων η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό, προκειμένου να αποφευχθεί το κακό σενάριο μιας νέας διασποράς του κορονοϊού που θα προκαλούσε ακόμα μεγαλύτερη πίεση στο ΕΣΥ, την ώρα που οι διασωληνωμένοι είναι εκατοντάδες.

Όπως έχει ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση, οι μετακινήσεις εκτός νομού δεν θα επιτραπούν, κυρίως για εκείνους που σχεδιάζουν να πάνε διακοπές στα εξοχικά τους. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες μόνο περιπτώσεις – εξαιρέσεις στις οποίες θα επιτραπούν κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, έχει διευκρινίσει πως θα υπάρξει κάποια ευελιξία για επανένωση οικογενειών. Για παράδειγμα για ανθρώπους οι οποίοι δουλεύουν σε διαφορετικό νομό, απ’ αυτόν που είναι η οικογένειά τους και θα χρειαστεί να επιστρέψουν, φυσικά, με την προβλεπόμενη διαδικασία, με το Ε1 και το Ε9, ή κάποιοι φοιτητές που έχουν εγκλωβιστεί, πριν τη λήψη των μέτρων του lockdown, στην πόλη που σπουδάζουν και θέλουν να γυρίσουν στην οικογένειά τους».

Με βάση τα όσα έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής, οι μετακινήσεις μεταξύ Περιφερειακών Ενοτήτων που θα επιτραπούν κατ’ εξαίρεση θα αφορούν:

λόγους υγείας
επαγγελματικούς λόγους
επιστροφή στη μόνιμη κατοικία
επανένωση οικογενειών
Τέλος, υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα κυβερνητικά μέτρα που εξήγγειλε ο Στέλιος Πέτσας, τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι πολύ διαφορετικά, καθώς θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 έως και τις 05:00 και ανώτατο όριο 9 ατόμων από δύο οικογένειες στο ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς (δείτε εδώ το ΦΕΚ).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.