Μεταναστευτικό: Διεθνείς επαφές Κουμουτσάκου για τη νέα ευρωπαϊκή πολιτική και τις συνεχείς ροές

Με τους εν Ελλάδι επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Frontex, του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και της Unicef συναντήθηκε την Τρίτη ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική, Γιώργος Κουμουτσάκος, με αφορμή τη συζήτηση για τη διαμόρφωση της νέας ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής και τις συνεχιζόμενες ροές από την Τουρκία.

Ο κ. Κουμουτσάκος ενημέρωσε για τη δύσκολη κατάσταση επί του πεδίου και τη συνεχιζόμενη ένταση των ροών με το νέο κύμα αφίξεων από την Τουρκία στα νησιά του βορειανατολικού Αιγαίου. Παρουσίασε τις κατευθυντήριες γραμμές και θέσεις της Ελλάδας για το μελλοντικό Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, το οποίο, όπως σημείωσε, πρέπει να εξασφαλίζει αποτελεσματική αλληλεγγύη στις χώρες πρώτης γραμμής, όπως η Ελλάδα.

Νωρίτερα, είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με την υπουργό Εσωτερικών της Ιταλίας, Λουτσιάνα Λαμορτζέζε. Συζητήθηκαν οι κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες στη διαχείριση του μεταναστευτικού/προσφυγικού ζητήματος και πεδία κοινών προσεγγίσεων και κοινής δράσης, στο πλαίσιο και του εν εξελίξει ευρωπαϊκού διαλόγου και της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Συμφωνήθηκε η συνέχιση της διμερούς συνεργασίας σε πολιτικό και τεχνικό επίπεδο και προγραμματίστηκαν σχετικές συναντήσεις σε Αθήνα και Ρώμη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.