Μήνυμα Πάιατ στην Τουρκία για τους Έλληνες στρατιωτικούς

Στην Τρίπολη και συγκεκριμένα στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου βρέθηκε ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ στέλνοντας νέο μήνυμα στην Τουρκία.

Ειδικότερα, ο κ. Πάιατ ερωτήθηκε ερωτήθηκε αν ο ίδιος εκτιμά ότι τα πράγματα με τη γείτονα χώρα θα κλιμακωθούν περαιτέρω και απάντησε ότι δεν έχει «μαντικές ικανότητες». Μάλιστα υπογράμμισε: “Δεν έχω την κρυστάλλινη σφαίρα, όπως απαντώ συχνά. Ωστόσο, αυτό που μπορώ να πω, είναι ότι υποστηρίζουμε δυνατά την προσέγγιση του Έλληνα πρωθυπουργού, ο οποίος προσπαθεί να βρει βάσεις για διάλογο. Γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτών για την Ελλάδα. Και επλίζουμε ότι οι δύο αυτοί Έλληνες στρατιωτικοί θα επιστρέψουν γρήγορα σπίτι”.

Εν τω μεταξύ, γραπτή δήλωση, με την οποία ζητείται η άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης κυκλοφόρησε η ελληνική αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE).

Η δήλωση, που απολαμβάνει διακομματικής στήριξης και υπογράφουν βουλευτές πολλών κρατών μελών, εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.

Τη δήλωση υπογράφει όλη η ελληνική αντιπροσωπεία, που αποτελείται από τους: Αννέτα Καββαδία, Τασία Χριστοδουλοπούλου, Σία Αναγνωστοπούλου, Γιώργος Ψυχογιός, Νίνα Κασιμάτη, Ντόρα Μπακογιάννη, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Κώστας Τζαβάρας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Βαγγέλης Βενιζέλος, Λιάνα Κανέλλη, Δημήτρης Καμμένος και Γιώργος Μαυρωτάς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.