Μήνυση Ν. Νικολόπουλου σε βάρος του Γ. Παπανδρέου

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Μήνυση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, υπέβαλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.

Σύμφωνα με τον μηνυτή, ο κ. Παπανδρέου παραβίασε τη θεσμική διαδικασία για την επίσημη δημοσιοποίηση των οικονομικών στοιχείων της χώρας του 2009, ανακοινώνοντας από το Καστελόριζο το έλλειμμα, έξι μήνες πριν από την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Στη μήνυση αναφέρεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός έσπευσε πρωτερόχρονα να παγιδεύσει τη χώρα στη μέγγενη των μνημονίων, ζημιώνοντας τα συμφέροντά της.

Σε δηλώσεις του έξω από την Εισαγγελία ο κ. Νικολόπουλος χαρακτήρισε τον κ. Παπανδρέου «πορτιέρη των διεθνών τοκογλύφων», προσθέτοντας ότι έκανε «υπόκλιση δουλοπρέπειας και άνοιξε πρόθυμα και συνειδητά την κερκόπορτα για να περάσουν οι τοκογλύφοι, το ΔΝΤ και έφερε τον οικονομικό και κοινωνικό όλεθρο στην Ελλάδα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.