Μηταράκης: Με μεταπτυχιακό τίτλο οι 23 από τους 32 νέους διοικητές μεταναστευτικών δομών

Η ικανότητα στην άσκηση διοίκησης και η δυνατότητα να χτίσουν γέφυρες με τις τοπικές κοινωνίες είναι τα δύο βασικά κριτήρια με τα οποία έγινε η επιλογή των 32 νέων διοικητών στις δομές φιλοξενίας της ενδοχώρας, δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης. Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Γιώργου Καμίνη, σχετικά με τη διαδικασία επιλογής των 32 διοικητών, ο κ. Μηταράκης είπε πως «δεν με ενδιαφέρουν οι κομματικές ταυτότητες, με ενδιαφέρουν οι άνθρωποι να μπορούν να σηκώσουν έναν πολύ δύσκολο ρόλο».

Σύμφωνα με τον υπουργό, «μέχρι στιγμής το ΚΙΝΑΛ, με τον τρόπο που έχει ψηφίσει σε νομοσχέδια του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, μάλλον τίθεται υπέρ των ΜΚΟ και όχι υπέρ της ελληνικής πολιτείας. Εμείς από τις 24 Μαρτίου συστήσαμε τη νομική οντότητα 32 υφισταμένων δομών, με στόχο να αναλάβει η ελληνική πολιτεία τη διαχείρισή τους».

Ο κ. Μηταράκης υπενθύμισε στον κ. Καμίνη πως κατά τη διάρκεια της θητείας του ως δήμαρχος Αθηναίων είχε «υπογράψει μνημόνια συνεργασίας για περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ με τέσσερις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, για να κάνουν το έργο του μεταναστευτικού στον δήμο, μέσω των οποίων προσέλαβε 190 μετακλητούς της επιλογής του» και κατέληξε ρωτώντας τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ: «Πάλι δεν είπατε τίποτα για το θέμα του ελέγχου των ΜΚΟ. Εσείς ως ΚΙΝΑΛ είστε υπέρ των ΜΚΟ ή θεωρείτε ότι οι ΜΚΟ πρέπει να διαχειριστούν τελικά το μεταναστευτικό;».

Σχετικά με τη διαδικασία επιλογής των προσώπων των 32 διοικητών, ο υπουργός εξήγησε πως «εφαρμόσαμε τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ του 2016, ο οποίος προέβλεπε μία τριμελή επιτροπή με έναν εκπρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας και δύο εκπροσώπους του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Δεχθήκαμε 750 αιτήσεις από ανοιχτή πλατφόρμα. Υπήρξε διαδικασία προεπιλογής από την επιτροπή και φυσικά υπάρχει πρακτικό, υπάρχει κατάταξη υποψηφίων κι έγινε συνέντευξη των προεπιλεγέντων σε αυτή την κατάταξη, ώστε να επιβεβαιωθεί η καταλληλότητα αυτών που προτάθηκαν. Έχουμε 23 με μεταπτυχιακούς τίτλους, κάποιοι με πολλαπλούς τίτλους, τρεις με διδακτορικά. Όλοι γνώστες ξένων γλωσσών. Οι οκτώ με υψηλή εμπειρία στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις» ανέφερε ο κ. Μηταράκης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.