Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Ποια συγκάλυψη στα Τέμπη;

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται για την Σύνοδο Κορυφής πως η Ελλάδα θα συνεχίζει να στηρίζει σταθερά την Ουκρανία ενώ ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καμία συγκάλυψη στο δυστύχημα των Τεμπών.

«Κεντρική προτεραιότητά της ΕΕ αποτελεί η προστασία των αμάχων στη Γάζα. Μόνη οριστική λύση στο Παλαιστινιακό πρόβλημα είναι η δημιουργία δύο κρατών. Συζητήσαμε θέματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα και τους αγρότες μας. Η Ελλάδα εξακολουθεί να στηρίζει σταθερά την δυνατότητα της Ουκρανίας να αμύνεται», τόνισε ο πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε, παράλληλα, για πολλοστή φορά πως δεν υπέγραψε καμία συμφωνία με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά την επίσκεψή του στην Ουκρανία «δεν θα μπορούσα να υπογράψω εν κρυπτώ, δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά».

Αναφορικά με το ζήτημα της ακρίβειας, σχολίασε: «Η μόνη απάντηση είναι η αύξηση των μισθών. Κατανοώ ότι μέχρι να αυξηθούν οι μισθοί υπάρχει μια απόσταση (…) Λίγη υπομονή ακόμα, θα ακούσετε τις προτάσεις της κυβέρνησης για τον κατώτατο μισθό στο υπουργικό συμβούλιο της προσεχούς Τετάρτης (27/3)».

Αναφορικά με την εικόνα των δημοσκοπήσεων είπε πως η Νέα Δημοκρατία δεν επαναπαύθηκε ποτέ στη μεγάλη δημοσκοπική της της υπεροχή σημειώνοντας πως η κάλπη είναι άδεια και πως «θα πείσουμε τον κόσμο γιατί να προσέλθει στην κάλπη, οι πολίτες ψηφίσουν και για την καθημερινότητά τους και για την Ευρώπη».

Τέλος, ο κύριος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε για το δυστύχημα των Τεμπών: «Αναρωτιέμαι αυτοί που μιλούν για συγκάλυψη, σε τι ακριβώς αναφέρονται. Η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της με μεγαλύτερη ταχύτητα από ό,τι στο παρελθόν. Να μη γίνεται πολιτική σπέκουλα για την τραγωδία αυτή».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.