Μητσοτάκης: Έρχεται ενισχυμένο Fuel Pass – Δεν γίνεται διάλογος με το παράλογο

Ανακοινώσεις για τις τιμές των καυσίμων στη χώρα μας αναμένεται να γίνουν την επόμενη εβδομάδα, όπως αποκάλυψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στην ΕΡΤ, που θα μεταδοθεί απόψε στις 23.00.

Στο απόσπασμα της συνέντευξης στην εκπομπή «Στο Κέντρο», που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του κρατικού καναλιού, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε: «Θα υπάρξει παρέμβαση και στη βενζίνη και θα υπάρξουν ανακοινώσεις την επόμενη εβδομάδα από το οικονομικό επιτελείο. Ο προηγούμενος τρόπος (δηλαδή το Fuel Pass) δίνει ένα περίγραμμα για το πώς θα παρέμβουμε και ίσως αυτή τη φορά να είναι με πιο ενισχυμένο τρόπο, διότι αντέχουμε δημοσιονομικά. Θα είναι μία ανακούφιση για τους πολίτες ενόψει των καλοκαιριών διακοπών».

Αναφερόμενος στο μπαράζ των τουρκικών προκλήσεων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μηνύματα προς την Τουρκία, λέγοντας πως η Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει διάλογο με το παράλογο.

«Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί. Οι Έλληνες να αισθάνονται ασφαλείς. Η χώρα εκτός από την αποτρεπτική ικανότητα, έχει και πολύ ισχυρούς συμμάχους και βρίσκεται μέσα σε ένα πλαίσιο χωρών που θεωρούν ότι τα σύνορα δεν μπορούν να παραβιάζονται με τη βία και ότι οι διάφορες πρέπει να λύνονται με βάση το διεθνές δίκαιο», είπε για την Τουρκία.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος είχε προχωρήσει σε προκλητικές δηλώσεις και μάλιστα είχε δηλώσει πως δεν πρόκειται να συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

«Νομοτελειακά, κάποια στιγμή θα συναντηθούμε και όπως είπα και στον ίδιο πρέπει να μπορούμε να συμφωνούμε ότι διαφωνούμε και να αντιλαμβανόμαστε ότι τα επιχειρήματα δεν μπορούν να αγγίζουν τη σφαίρα του παραλόγου. Με το παράλογο δεν μπορούμε να κάνουμε διάλογο και αυτά που λέει η Τουρκία, σχετικά με τα νησιά, είναι παράλογα», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.