Για την επιβολή της έκτακτης εισφοράς 33% στα υπερκέρδη των διυλιστηρίων αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξηγώντας ότι «η χώρα είχε τη δυνατότητα να επιβάλει έκτακτη φορολόγηση στα κέρδη των διυλιστηρίων για το 2022 και το 2023 και τώρα που έχουμε μια εικόνα για φέτος το ΥΠΟΙΚ πήρε αυτή την απόφαση που θεωρώ δίκαιη. Είναι κίνηση κοινωνικής δικαιοσύνης. Τα έσοδα αυτά θα στηρίξουν τον προϋπολογισμό και θα κατευθυνθούν τα Χριστούγεννα σε ευάλωτους, όπως τους συνταξιούχους, και ειδικά στους συνταξιούχους που δεν είδαν αύξηση από την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς».
Μια πρώτη εκτίμηση, όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, είναι ότι είναι τα έσοδα από την συνεισφροά αυτή θα είναι κοντά στα 300 εκατ. ευρώ
Δείτε live τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη
Όσον αφορά τη μονιμοποίηση της μείωσης του ΦΠΑ στα ταξί είπε ότι το ταξί πρέπει να είναι ένα οικονομικό μέσο μεταφοράς
Θέλω να περάσουμε τη συζήτηση από την ακρίβεια στην αποκλιμάκωση των τιμών. Τα πήγαμε καλύτερα στον πληθωρισμό γι’ αυτό τόνισα από το υπουργείο Ανάπτυξης την Τετάρτη ότι πρέπει να συμβάλουμε όλοι και τα σούπερ μάρκετ και οι επιχειρήσεις.






























